Babos Tímea harmadszor döntőzhet az idén WTA-tornán

2017 US Open Tennis Championships New York 2017 TENNIS sports MATCH August competition racket tennis match GAME Round Two
NEW YORK, USA - AUGUST 30: Timea Babos of Hungary competes against Maria Sharapova (not seen) of Russia in Women's Singles round two tennis match within 2017 US Open Tennis Championships at Arthur Ashe Stadium in New York, United States on August 30, 2017. Volkan Furuncu / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Babos Tímea magabiztos játékkal bejutott a döntőbe a 250 ezer dollár (58 millió forint) összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztornán.

A verseny második kiemeltje - aki a világranglista 52. helyén áll - pénteken a fehérorosz Arina Szabalenkával (119.) csapott össze, és rendkívül könnyedén, 22 perc alatt megnyerte az első játszmát.

Már a második játékban elvette ellenfele adogatását, amit 4:1-nél megismételt, majd hozta a sajátját.

Babos Tímea jó formában zárhatja az évet Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Volkan Furuncu

A második szett is eleinte úgy folytatódott, ahogy az első. Babos két brékkel 4:0-ra elhúzott, ott viszont kissé megtorpant, és ellenfele ezt kihasználva, három játékot nyerve felzárkózott. A nyolcadik gém úgy lett a magyar teniszezőé, hogy közben

kicsit aláfordult a jobb bokája

és két bréklabdát is hárított, majd a következő játékban ellenfele adogatásánál két meccslabdája akadt, de azokkal még nem tudott élni. Végül a saját szervajátékával zárta le a mérkőzést. A második szett 44 percig tartott.

Babos bő másfél hete, Québecben is döntős volt, és idén már harmadik alkalommal játszhat tornagyőzelemért, mivel februárban, Budapesten is fináléba jutott, és nyert is. A mostani döntőben az orosz Vera Zvonarjova vagy az ukrán Katerina Bondarenko lesz az ellenfele.

A magyar játékos 11 óra után párosban is pályára lép, a cseh Andrea Hlavackovával az oldalán a döntőbe jutásért küzd majd az Irina Kromacseva, Ipek Soylu orosz, török duó ellen.

Eredmény, egyes, elődöntő:
Babos Tímea (2.)-Szabalenka (fehérorosz) 6:1, 6:4