Erősen szennyezett a tokiói nyíltvízi úszás helyszíne

Tokyo 2020 - Olympic Games OLYMPIC GAMES sports SPORT LOGO
The official logo of the 2020 Olympic Games pictured at the townhall in Tokyo, Japan, 15 November 2016. A surveillance camera is pictured in the foreground. Photo: Wolfgang Kumm/dpa
Vágólapra másolva!
Magas a baktériumszint a 2020-as tokiói olimpia nyíltvízi úszószámának helyszínén.

A víz minőségének vizsgálata során kimutatták, hogy az E. coli baktérium szintje elérte a megengedett érték húszszorosát, míg az ürülékből származó Coliform baktériumoké hétszer magasabb voltak a határértéknél, ezt a szervezők szerdán jelentették be.

A szakértők július és szeptember között 26 napon keresztül vettek vízmintákat, és arra a megállapításra jutottak, hogy a sportági szövetségek által meghatározott minőségi előírások a nyíltvízi úszás esetében tíz, míg a triatlonnál csak hat nap teljesültek.

A japán szervezők ígéretet tettek, hogy a sportolók egészségének biztonsága érdekében javítják a víz minőségét, illetve fontolóra veszik annak lehetőségét, hogy az időjárási körülményeknek megfelelően módosítsák a versenyszámok időpontját.

A nyíltvízi úszók és a triatlonosok versenyhelyszíne, az Odaiba Marine Park a Tokiói-öböl egyik népszerű turisztikai kerületében található.