Csak Liu Shaoang és Jászapáti Petra maradt hibátlan

LIU Shaoang
Rotterdam, 2017. március 12. Az ezüstérmes Liu Shaoang és az aranyérmes dél-koreai Szeo Ji Ra (b2) a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 1000 méterének végén a rotterdami Ahoy Stadionban 2017. március 12-én. (MTI/EPA/Jerry Lampen)
Vágólapra másolva!
Meglepetésre a magyarok közül csütörtökön csak Liu Shaoang és Jászapáti Petra vette sikerrel mind az 500, mind az 1500 méteres selejtezőket a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpia kvalifikációs világkupa-sorozatának Dordrechtben zajló második állomásán.

A leghosszabb távon a férfiaknál Liu Shaoang mellett bátyja, Liu Shaolin Sándor, továbbá Burján Csaba is túljutott a kétfordulós kvalifikáción.

A nőknél viszont Heidum Bernadettet kizárták a futamában, Kónya Zsófia pedig negyedikként haladt át a célvonalon, így egyikük sem jutott elődöntőbe.

A legrövidebb számban negatív meglepetést jelentett a táv tavalyi világbajnokának, egyben a budapesti első állomás aranyérmesének, Liu Shaolinnak a búcsúja.

A 21 éves korcsolyázó futamában csak harmadik lett a második körben, ezáltal lemaradt a negyeddöntőről, akárcsak Burján. A nőknél viszont Jászapáti mellett sikerrel járt Keszler Andrea is, viszont Kónya ezen a távon is kiesett már az első fordulóban.

Liu Shaoang sikerrel vette mind az 500, mind az 1500 méteres selejtezőket Forrás: MTI/EPA/ANP/Jerry Lampen

A hollandia világkupaverseny pénteken az 1000 méter és a váltók selejtezőivel folytatódik, hétvégén pedig a döntőkre kerül sor.

A négy állomásból álló vk végén 500 és 1000 méteren 32-en, míg 1500-on 36-an jutnak olimpiai kvótához a jövő februári phjongcshangi játékokra,

továbbá nemenként a legjobb nyolc staféta szerez indulási jogot.