Társoldalunk:

Póta Georgina ott lesz az idei világkupán

2017.10.12. 11:27

Póta Georgina ismét meghívást kapott a női asztaliteniszezők világkupájára, amelyet idén október 27-29-én, a kanadai Markhamben rendeznek.

Az első vk-t 1996-ban rendezték meg, Hongkongban, az idei tehát már a 21. kiírás. A nemzetközi szövetség csütörtöki hírlevéből kiderül, hogy miután a világbajnoki címvédő, világranglista-vezető kínai Ting Ning visszalépett, honfitársa, Csu Jü-ling lett az első kiemelt. Vele együtt húsz pingpongos alkotja a mezőnyt: egy szabadkártyás játékos mellett a kontinentális kupák bajnokai, valamint az utánuk következő legjobbak állnak majd asztalhoz. Ott lesz az indulók között a címvédő japán Hirano Miu is, aki tavaly, Philadelphiában meglepetésre bizonyult a legjobbnak, s aki győzelmével a verseny történetének első nem kínai és - 16 évesen - legfiatalabb bajnoka lett. A 2014-ben elő-, tavalyelőtt és tavaly pedig nyolcaddöntős Póta a világranglista 32. helyezettjeként tizedik kiemeltként vág majd neki a versenynek.

A magyar sportoló jelenleg 32. a világranglistánForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

A torna csoportmérkőzésekkel kezdődik, majd következik az egyenes kieséses szakasz. A csoportok sorsolását október 26-án, a helyszínen tartják.
Az idei világkupa pénzdíja 150 ezer dollár, ebből a győztes 45 ezret kap.