Jóváhagyták a phjongcshangi olimpiai csapat és küldöttség összetételét

LIU Shaolin Sándor
Rotterdam, 2017. március 11. Liu Shaolin Sándor (b) és a holland Daan Breeuwsma a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 1500 méterének egyik előfutamában a rotterdami Ahoy Stadionban 2017. március 10-én. (MTI/EPA/Vincent Jannink)
Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén egyhangúlag jóváhagyták a jövő évi phjongcshangi téli olimpián részt vevő magyar csapat és a küldöttség személyi összetételét.

A február 9. és 25. között Dél-Koreában rendezendő téli olimpián eszerint a magyar csapatot legalább 10, legfeljebb 22 versenyző alkotja majd, és 16 kísérő teszi teljessé a delegációt. A legtöbb magyar sportoló - várhatóan a maximális 10 - rövidpályás gyorskorcsolyában indulhat.

Liu Shaolin Sándor (b) és a holland Daan Breeuwsma a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 1500 méterének egyik előfutamában a rotterdami Ahoy Stadionban 2017. március 10-én Forrás: MTI/EPA/ANP/Vincent Jannink

A közgyűlés két tartózkodás mellett jóváhagyta, hogy több ponton módosítsák az alapszabályt, így ennek keretében döntött arról is, hogy a MOB-tagok létszáma 200 helyett 128 legyen.
Az eddig betöltetlen felügyelő bizottsági helyre Pakucs Jánost választották meg.