Babos szettelőnyről kapott ki az első fordulóban

Babos Tímea
Babos Tímea az ünnepek alatt sem engedte el magát
Vágólapra másolva!
Babos Tímea fordulatos mérkőzésen kikapott a moszkvai keménypályás tenisztorna első fordulójában.

A világranglistán 45. játékos - aki tavaly negyeddöntős volt a Kreml Kupán - a magyar származású brit Johanna Konta visszalépése után lett főtáblás. Hétfőn a WTA-rangsorban 100. Aljakszandra Szasznoviccsal találkozott, a 23 éves fehérorosz teniszező eleinte alig tanúsított ellenállást,

25 perc elteltével már 5:0 volt az eredmény,

majd Babos nemsokára szettelőnnyel ülhetett le pihenni.

Az első szettet simán hozta Babos Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Brunskill

A második játszmában Szasznovics rögtön elvette a soproni játékos adogatását (3:0), aki 3:3-nál utolérte őt, 3:4-nél pedig bréklabdákat hárított, majd nem tudta kiszerválni a meccset. Az elsőnél jóval kiegyenlítettebb szett rövidítésbe torkollott, ebben 2-2 után a 24 esztendős Babos csak egy labdamenetet nyert, így másfél óra elteltével jöhetett a harmadik felvonás.

A küzdelmes döntő játszmában 3:3-nál az egyre jobban belelendülő fehérorosz brékelt, majd hozta az adogatását. A magyar játékos még szépített, de Szasznovics szerváival már nem tudott mit kezdeni, így 2 óra 12 perc után vesztesként vonult le a pályáról.

Babos párosban is indul Moszkvában a cseh Andrea Hlavackovával, akivel kijutott a jövő heti, szingapúri WTA-világbajnokságra. Az első helyen kiemelt duó kedden 11.30 órától a francia Alize Cornet-vel és Kristina Mladenoviccsal találkozik.

Eredmény a WTA honlapja alapján:
nők, 855 ezer dollár (222,3 millió forint) összdíjazás:
--------------------------------------------------
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Aljakszandra Szasznovics (fehérorosz)-Babos Tímea 1:6, 7:6 (7-3), 6:4