Társoldalunk:

Budapest rendezné a legszínvonalasabb birkózó-vébét

2017.10.21. 12:28

Egy év múlva, 2018. október 20-án kezdődik Budapesten a birkózó világbajnokság, ahol a sportág történetében először a kötött- és szabadfogásúak, valamint a nők a korábbi nyolc helyett már tíz súlycsoportban versenyeznek.

Az elmúlt napokban Budapesten járt a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) négyfős delegációja, akik beszélgetéseket folytattak a magyar szervezőbizottság tagjaival, megismerkedtek a leendő helyszínnel, a Papp László Budapest Sportarénával, a sportolóknak és sportvezetőknek otthont adó szállodákkal.

Párizs magasra tette a lécet a rendezésselForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Bacsa Péter, a 2018-as vb szervezőbizottságának igazgatója, a Magyar Birkózó Szövetség (MSZ) alelnöke tájokoztatta az UWW illetékeseit, hogy magyar részről megtörténtek a legfontosabb szervezeti, jogi és sportszakmai előkészületek, a hazai stáb már teljes erővel dolgozik, hogy jövőre minden idők legszínvonalasabb világbajnokságát rendezhesse Budapest. Abban mindenki egyetértett, hogy idén augusztusban a párizsi vb-n nagyon magasra került a léc, de a sok nagy világverseny tapasztalataival a magyarok készek és képesek túlszárnyalni az elődöket.

Ugyan a végső szót Nenad Lalovics, az UWW szerb elnöke, a NOB tagja mondja majd ki, de szinte biztosra vehető, hogy a budapesti világbajnokság 2018. október 20-án kezdődik és október 28-ig tart. A programban elsőként a szabadfogásúak lépnek a szőnyegre, őket a nők követik, végül a kötöttfogásúak mérkőznek az érmekért és a helyezésekért.