Fucsovics 50 hellyel előrébb rangsorolt ellenfelet vert Bázelben

FUCSOVICS Márton
Budapest, 2017. szeptember 15. Fucsovics Márton játszik Andrej Rubljov ellen a tenisz Davis Kupa világcsoportjába jutásért rendezett Magyarország - Oroszország mérkőzésen a Kopaszi-gáton emelt ideiglenes stadionban 2017. szeptember 15-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton hatalmas bravúrral legyőzte a bázeli ATP 500-as tornán az amerikai Jared Donaldsont.

A jelenleg a világranglista 100. helyén álló Fucsovics Márton két ellenfelet búcsúztatott a torna selejtezőjében, így került az 1,8 millió eurós összdíjazású kemény pályás torna főtáblájára.

Fucsovics Márton Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Fucsovics sikerének értékét növeli, hogy a magyar versenyző most nyert először ATP 500-as verseny főtábláján, ráadásul ellenfele az 50. a ranglistán, azaz 50 hellyel előzi meg őt.

Fucsovics két szettben 6:0, 6:1-re nyert úgy, hogy az amerikai egyszer sem tudta hozni saját adogatását. Fucsovics ezzel a sikerrel 65 ranglistapontot gyűjtött.

A nyolcaddöntőben az argentin Leonardo Mayer lesz Fucsovics ellenfele, aki az 52. helyen áll a legfrissebb ranglistán.

A tornán indul a svájci legenda, Roger Federer is, akivel azonban nem egy ágon szerepel Fucsovics. Ha még egy meccset nyerne a magyar játékos, minden bizonnyal a címvédő Marin Cilic lenne az ellenfele.

"Marci iszonyú jól jatszott az első szettben, hetven százalék feletti első szervàval és minimális hibaszázalékkal, szinte alig rontott. Donaldson persze magához képest gyengébben teniszezett, de erre számítottunk, éreztük hogy itt sokkal több esély lesz, mint a múlt héten Stockholmban. Az év megkoronázása volt ez a tenisz és még Mayer ellen is van esély"- mondta Sávolt Attila, Fucsovics edzője a mérkőzés után.