Csak óvatosan próbálnak gátat vetni a nagy piálásnak

Horizontal
England's Mark Wood does a dance as England players celebrate on the field after the fourth day of the fifth Ashes cricket test match between England and Australia at The Oval cricket ground in London, on August 23, 2015. Australia beat England by an innings and 46 runs to win the fifth and final Ashes Test on the fourth day at The Oval on Sunday. However, England, who had already regained the Ashes, won the five-match series 3-2. AFP PHOTO / POOL / PHILIP BROWN RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO ASSOCIATION WITH DIRECT COMPETITOR OF SPONSOR, PARTNER, OR SUPPLIER OF THE ECB / AFP PHOTO / POOL / Philip Brown
Vágólapra másolva!
Az angol krikettválogatott még szombaton utazott el Ausztráliába a hagyományos Ashes mérkőzésekre, a BBC pedig ebből az alkalomból kérdezte meg a szövetségi kapitányt, hogy szándékozik elejét venni a nagy ivászatoknak.

"A meccsek közötti iszogatás érzékeny téma - mondta Trevor Bayliss (és nem Bailey's) vezetőedző, arra utalva, hogy a játékosai az átlagosnál talán jobban szeretnek iszogatni. - De mindettől függetlenül nincs a csapatnál divatja a nagy ivászatoknak" - próbáltal megnyugtatni az aggódókat a szakvezető.

Néha túl jól érzik magukat az angol krikettválogatott játékosai Forrás: AFP/Philip Brown

A kínos szituációkat "óvatos szabályokkal" igyekeznek megelőzni, amibe nem tartozik bele a takarodó elrendelése. "Szerintem profi sportolóknál ez nem célra vezető. Majd ők leülnek, és együtt kitalálják a követendő szabályokat" - mondta Bayliss, előre vetítve, hogy nem fog akadályt gördíteni játékosai elé, hogy felfedezhessék a venédglátó országot és ott jól érezzék magukat.

Az italozás kérdése azt követően lett érzékeny téma a brit krikettválogatottnál, hogy szeptemberben letartóztatták a csapatkapitányt, Ben Stokest, aki utcai kamerák felvételeinek tanúsága szerint csúnyán megvert egy férfit egy bristoli bár előtt, ahol korábban egy csapattársával ivott. Stokes a történtek után nem is utazhatott el Ausztráliába.