Vágólapra másolva!
A férfi tőrözők A kategóriájában Osváth Richárd, míg a női párbajtőrözők A kategóriájában Krajnyák Zsuzsanna nyert aranyérmet a római kerekesszékes vívó-világbajnokság keddi nyitónapján.

A viadal honlapja szerint a riói paralimpián két ezüstérmet szerzett Osváth a csoportkör után a főtáblán magabiztosan menetelt a döntőig, thaiföldi, orosz, olasz, majd az elődöntőben újabb orosz ellenfelet győzött le magabiztosan.

Osváth Richárd első világbajnoki aranyérmét nyerte Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A fináléban a szintén hazai Matteo Bettivel csapott össze, s kiélezett, végig izgalmas mérkőzés végén egyetlen tussal, 15-14-re diadalmaskodott.

Osváth Richárd első vb-aranyát gyűjtötte be, ugyanakkor Krajnyák 2002-ben és 2011 után most harmadszor végzett az élen, méghozzá nagyszerű vívással.

A 38 éves vívó a főtáblán a 16 között egy könnyű sikerrel kezdett, a negyeddöntőben viszont nagyon nehéz dolga volt, lengyel ellenfelét 15-14-re tudta megverni.

Krajnyák Zsuzsanna harmadszorra diadalmaskodott világbajnokságon Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Ezt követően viszont már nem lehetett megállítani: az elődöntőben ukrán riválisa mindössze három tust adott neki (15-3), a fináléban pedig a hongkongi Ju Csuj Jét 15-9-re verte.

Ugyanebben a számban Veres Amarilla is kiválóan vívott, s az ötödik helyen végzett.