Társoldalunk:

Nem irreális Miklós Edit dobogós szereplése az olimpián

2017.11.08. 10:53

Egyértelműen az éremszerzés Miklós Edit célja a phjongcshangi téli olimpián, s ez egyáltalán nem irreális Stark Márton, az alpesi síelők szövetségi kapitánya szerint.

A szakvezető az M4 Sport Sportreggeli című műsorában szerdán beszélt többek között a legjobb magyar sízőről, aki november 4-én elutazott az Egyesült Államokba, s ott folytatja felkészülését a számára december elején kezdődő szezonra. Stark hangsúlyozta, hogy a szocsi játékokon lesiklásban hetedik sportoló januári súlyos térdsérülésből teljesen felépült, s azon még edzője is meglepődött, hogy a hosszú kihagyás ellenére ott tudták folytatni vele a munkát, ahol balesete előtt abbahagyták.

Miklós Edit súlyos sérülés után tér visszaForrás: AFP/Philippe Desmazes

"Az nagyon pozitív, hogy nem egy mélyebb stádiumból kellett felépíteni a szezonját" - jegyezte meg Stark, hozzátéve, hogy egyedül a "sínapok" számában van lemaradása, de ezt a problémát novemberben próbálják pótolni.

 

Miklós Edit visszatérése utáni első versenyeit alaposan megnehezítethette volna a kihagyás miatti visszacsúszása a rangsorban. A kapitány azonban jelezte, találtak egy kisebb hibát a nemzetközi szövetség (FIS) szabályrendszerében, így legerősebb számában, a lesiklásban a FIS a 15. helyre sorolta most a magyar sízőt. Ez azt jelenti, hogy kedvező pozícióból startolhat már az első, Lake Louise-i világkupa-futamon. A szuper-óriásműlesiklással már más a helyzet, ott ugyanis biztosan magas rajtszámot kap majd az elején Miklós Edit.