Társoldalunk:

Egy nap alatt tíz magyar arany a kick-box világbajnokságon

2017.11.10. 17:06

Tíz magyar aranyérem született a pénteki döntőkben a budapesti kick-box világbajnokságon, Veres Roland és Busa Gabriella duplázott, míg Jároszkievicz Krisztián megszerezte nyolcadik vb-aranyérmét a BOK Sportcsarnokban szombatig tartó eseményen.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint a tatamis szabályrendszerek (pointfighting, light-contact, kick-light) döntőit, valamint a ringes szakágak (full-contact, low-kick, K1) elődöntőit rendezték meg pénteken a vb-n.

A duplázók közül a mindössze 18 éves Veres Roland a kick-light szakág 57 kilós súlycsoportjának döntőjében ukrán, light-contactban szlovén ellenfelét győzte le. A sportág egyik legnagyobb tehetsége bejutott a pointfighting szakág szombat esti döntőjébe is.

A későbbi győztes Veres Roland (kékben) és a szlovén Alen Preloznik a budapesti kick-box világbajnokságon, a férfi light-contact kategória -57 kilogrammos súlycsoportja döntőjébenForrás: MTI/Kovács Tamás

A pointfighting szabályrendszerben vagyok leginkább otthon, úgyhogy szeretném behúzni a harmadik aranyat is - nyilatkozta Veres.

Busa Gabriella szintén két döntőben diadalmaskodott: light-contactban ír, kick-lightban pedig bolgár riválisát verte meg az 50 kilósok fináléjában.

Busa Gabriella a női light-contact kategória -50 kilogrammos súlycsoportjának győztese és Jaroszkievicz Krisztián, a férfi pointfighting kategória +94 kilogrammos súlycsoportjának győztese ünnepli egymás győzelmétForrás: MTI/Kovács Tamás

A csepeli Jároszkievicz Krisztiánnak négy egyéni és három csapat világbajnoki címe után lett meg a nyolcadik vb-aranyérme, mivel a pointfighting +94 kilós döntőjében orosz ellenfelénél bizonyult jobbnak.

"A döntő előtt egy könnycsepp kicsordult, mert karrierem csúcspontja volt hazai közönség előtt nyerni. Lehet, hogy most ezzel búcsúzom az egyéni világbajnokságoktól" - mondta Jároszkievicz.

Világbajnok lett még pénteken pointfightingban a 63 kilogrammos Veres Richárd, valamint a nőknél az 50 kilós Murvai Lívia és a döntőjében technikai fölénnyel győztes +70 kilós Kondár Anna. Kick-lightban nyert vb-aranyérmet az 55 kg-os Hanicz Nelly és a 65 kilós Miskolczi Anett.

A +94 kilósok mezőnyében Vida Balázs light-contactban és kick-lightban is ezüstérmet szerzett, míg pointfightingban Hanicz Nelly (55), kick-lightban Zsarkó Dániel Péter (74) és Nagy Rita (60) végzett második helyen.

Bronzérmet szerzett pointfightingban Bálint Zoltán (89 kg) és Rohonczi Jenő (94), light-contactban Zsarkó Dániel Péter (74), kick-lightban Kis Balázs (84), full-contactban Bordás Annamária (56), míg low-kickben Zsiga Melinda (52) és Lehota Krisztina (60).

Szombaton a csapatküzdelmeket rendezik a vb-n, emellett további hat magyar lesz érdekelt az egyéni finálékban.