Társoldalunk:

Az Eurosport is közvetíti a 2018-as Tour de Hongrie-t

2017.12.01. 09:25

Az Eurosport televíziós csatorna is közvetíteni fogja a 2018-as Tour de Hongrie magyar kerékpáros körversenyt.

Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a Digi Sport pénteki Reggeli Start című műsorában jelentette be, hogy a kormány támogatásának köszönhetően valósul meg a közvetítés, mégpedig ígérete szerint olyan színvonalon, amelyre még sosem volt példa a magyar körverseny történetében.

Újabb szintet lép 2018-ban a Tour de HongrieForrás: tdh.hu, Bellus Áron

"A Tour de France sem csak egy kerékpárverseny, hanem egyben országimázs is, ezért a Tour de Hongrie közvetítése is kedvet hozhat ahhoz, hogy a külföldi nézők ellátogassanak hozzánk" - fogalmazott a kormánybiztos, aki szerint Magyarország ezzel a lépéssel felzárkózik a szomszédos országok mellé.

Lovassy Krisztiánnak az októberi berlini pálya Európa-bajnokságon scratchben nyert ezüstérme kapcsán Révész Máriusz elmondta, hogy szerinte a hazai pályakerékpáros sport fejlesztése érdekében három velodrome építésére lenne szükség. Hozzátette: éppen elfogadásra vár egy ezzel kapcsolatos kormányhatározat, s örülne annak, ha két-három éven belül egy új fedett fapálya épülne Magyarországon.

Kampány az életekért, szintet lép a Tour de Hongrie 2018-ban

A 2018-as Tour de Hongrie a nemzetközi versenynaptárban már UCI - 1. kategóriával szerepel. Hazánkban még sohasem rendeztek ilyen magas besorolású profi viadalt. A verseny augusztus 14-én rajtol és 19-én fejeződik be, az útvonalat várhatóan jövő év februárjában mutatják majd be. Ami pedig az utakat illeti, széles szakmai összefogás eredményeként hamarosan Kresz-szabályok módosítására kerülhet sor.