Társoldalunk:

Lezárult a Tour de France-on kizárt versenyző ügye

2017.12.05. 11:56

Megegyezett egymással a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) és Peter Sagan, így véget ért a szlovák versenyző kizárása miatti jogvita, amely az idei francia körversenyen történtek óta tartott.

"A felek egyetértettek abban, hogy szerencsétlen baleset, és nem szándékos sportszerűtlenség történt" - jelentette ki a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) keddre (mára) tervezett meghallgatása előtt az UCI, amely közleményében a videofelvételek ismételt elemzésére hivatkozott.
David Lappartient, az UCI szeptemberben megválasztott elnöke az esettel kapcsolatban ígéretet tett arra, hogy a jövőben további szakértőkkel segítik a versenybírók munkáját.
A múltat már elfelejtettük, a jövőt illetően pedig az a legfontosabb, hogy fejlődjön a sportágunk - nyilatkozta Sagan. Hozzátette: örül annak, hogy az UCI az ő esetét kiértékelve döntött a versenyzsűri munkájának hatékonyabbá tételéről.
A Tour de France negyedik szakaszának hajrájában Sagan könyökével a kordonnak lökte Mark Cavendish-t, aki csonttörést szenvedett és feladta a viadalt. A szlovák kerékpárost - aki 2012 és 2016 között ötször nyerte meg a pontversenyt - a zsűri előbb harminc másodperces büntetéssel sújtotta, majd később kizárta.

Az eset: