Társoldalunk:

A vizes vb óriástoronyugró-létesítménye az év sporthelyszíne

2017.12.05. 17:15

A nyári vizes világbajnokság budapesti óriástoronyugró-központja lett az év sporthelyszíne a nemzetközi sportdíjakat odaítélő International Sports Awards (ISA) döntése alapján.

Az ISA az ugyancsak lausanne-i székhelyű Nemzetközi Kereskedelmi Sportkamarával (International Sports Chamber of Commerce - ISCC) együttműködve hirdette ki a győztest.

A magyarországi világbajnokág óriástoronyugró-versenyeit a Batthyány térnél kialakított ideiglenes létesítményben bonyolították le, ahol a 20, illetve 27 méterről ugró versenyzők mögött a Parlamentet láthatták a helyszínre kilátogatók, illetve a tévénézők.

A vizes vb Batthyány téri óriástoronyugró-létesítménye az év sporthelyszíneForrás: Origo

A vb-k történetében először nem természetes vízbe érkeztek az ugrók, hanem egy épített, ideiglenes medencébe. A szervezők szándéka a helyszín kiválasztásával eleve az volt, hogy a látványos, Budapest legszebb arcát mutató esemény a világ számos pontján keltse fel a figyelmet Magyarország és a főváros szépsége iránt.

Az elismerésről Gyárfás Tamás, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) végrehajtó bizottságának tagja tájékoztatta kedden az MTI-t.

"Büszke lehet Magyarország, hogy újabb elismerést kapott ez az örökké emlékezetes, csodálatos sportesemény" - mondta.