Szilágyi ezüst, Szatmári bronz a vívó-világkupán

rio 2016 olimpia szilágyi áron
Hungary's Aron Szilagyi celebrates after beating USA's Daryl Homer in the men’s individual sabre gold medal bout as part of the fencing event of the Rio 2016 Olympic Games at the Carioca Arena 3 in Rio de Janeiro on August 10, 2016. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI
Vágólapra másolva!
Szilágyi Áron ezüst-, Szatmári András pedig bronzérmet nyert a férfi kardozók mexikói Grand Prix-versenyén.

A hazai szövetség honlapjának hétfői tájékoztatása szerint a dobogóra csak magyar és dél-koreai vívó állhatott fel. A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi a japán Kenta Tokunan (15-10), a román Tiberiu Dolniceanu (15-10), a német Richard Hübers (15-10), majd Kim Jung Hvan (15-13) legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol 15-13-ra verte a szintén dél-koreai Gu Bon Gilt, aki 11-6-ra is vezetett ellene. Az aranyéremért rendezett asszóban nagy küzdelemben 15-14-re kikapott az ugyancsak dél-koreai Oh Szang Uktól.

Szilágyit csak a döntőben tudták megállítani, ott is épphogy Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Az idei világbajnok Szatmári a dél-koreai Hvang Bjung Jul elleni 15-9-es sikerrel kezdett a főtáblán, aztán az olasz Riccardo Nucciót 15-14-gyel, az iráni Mojtaba Abedinit 15-8-cal, a francia Bolade Apithyt pedig 15-10-zel búcsúztatta. Az elődöntőben Oh állította meg őt 15-10-zel.

A főtáblán volt még három magyar: Decsi Tamás az első, Iliász Nikolász a második, Gémesi Csanád pedig a harmadik fordulóban búcsúzott.

Egy nappal korábban, a nők cancúni GP-jén Márton Anna ötödik lett.