Serena Williams szombaton tér vissza a pályára

Serena Williams gives birth to baby girl
FILE: This photo taken on Jan.28, 2017 shows that Serena Williams of U.S. holds her trophy during the awarding ceremony after her victory at the Australian Open tennis tournament in Melbourne, Australia. 35-year-ol tennis star Serena Williams has given birth to a baby girl in West Palm Beach, on Sep. 1, 2017. Serena’s elder sister Venus Williams won the third round of the U.S. Open on the day. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Szombaton, az abu-dzabi tenisztornán tér vissza a pályára Serena Williams, aki gyermeke születése miatt január óta nem versenyzett.

A szervezők vasárnap jelentették be, hogy a 36 éves Williams szombaton bemutatómérkőzést játszik a francia nyílt bajnokság címvédőjével, a lett Jelena Ostapenkóval.
Ez lesz az első alkalom, hogy az Egyesült Arab Emírségek fővárosában sorra kerülő viadalon nők is pályára léphetnek.
A 23-szoros Grand Slam-torna győztes Williams lánya, Alexis Olympia Ohanian szeptember 1-jén született a floridai West Palm Beachben. Édesapja Alexis Ohanian, a Reddit közösségi oldal társalapítója.

Jelena Ostapenko lesz Serena Williams első ellenfele Forrás: AFP/Roslan Rahman

A korábbi világelső januárban megnyerte az ausztrál nyílt bajnokságot, és bár azóta nem versenyzett, de már tavasszal kijelentette, hogy szeretné folytatni a sportpályafutását.

Augusztusban elárulta, hogy indulni szeretne a január 15-én kezdődő Australian Openen, amelyre december 6-án le is adta a nevezését.
"Nagy örömömre szolgál, hogy Abu-Dzabiban térhetek vissza a pályára a kislányom szeptemberi születése után. Ez a torna a férfiak mezőnyében már régóta a teniszidény kezdetét jelenti, ezért is

nagyon megtisztelő, hogy én lehetek az első nő, aki részt vesz ezen az eseményen.

Ez nagyon izgatottá tesz" - nyilatkozta Serena Williams.