Vágólapra másolva!
A korábbi világelső Novak Djokovic visszalépett az Abu-Dzabiban zajló bemutató férfi tenisztornától. A torna honlapjának pénteki beszámolója szerint a 12-szeres Grand Slam-torna győztes szerb játékos orvosi tanácsra hozta meg a döntését. 

"Nagyon csalódott vagyok, hogy kénytelen voltam lemondani a szereplést. Szeretem ezt a tornát, és már nagyon vártam, hogy Abu-Dzabiban versenyezzek, de

- nyilatkozta Djokovic.

Hozzátette, az

elmúlt néhány nap folyamán ismét fájdalmat érzett a könyökében,

ezért folytatnia kell a terápiát.

"Izgatottan vártam, hogy ismét hivatalos mérkőzést játszhassak, élveztem a felkészülést, de

- magyarázta.

Novak Djokovic nagyon peches Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A világranglistán jelenleg 12. Djokovic legutóbb a wimbledoni bajnokság negyeddöntőjében lépett pályára július 12-én, ahol a második szettben feladta a cseh Tomas Berdych elleni meccsét. Két héttel később bejelentette, hogy könyöksérülése miatt idén már egyetlen tornán sem indul.

Pénteki nyilatkozatában kiemelte,

napokon belül eldönti, melyik versenyen kezdi meg a következő szezont. Az AFP francia és a Reuters brit hírügynökség beszámolója szerint is kétségessé vált a részvétele a január 15-én kezdődő ausztrál nyílt bajnokságon.

A spanyol Roberto Bautista ellenfele a szerb teniszező visszalépése miatt Andy Murray lesz az abu-dzabi bemutatótorna elődöntőjében.

A 30 éves Djokovic mellett Abu-Dzabiban tért volna vissza a svájci Stan Wawrinka, a kanadai Milos Raonic és a spanyol Rafael Nadal is, de mindannyian lemondták a szereplést.