Társoldalunk:

Közel sem biztos Serena Williams indulása az Australian Openen

2017.12.31. 09:27

Továbbra sem biztos a nők mezőnyében címvédő Serena Williams indulása a január 15-én kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

"Nem tudom, teljes mértékig készen állok-e, hogy visszatérjek a körforgásba. Egy biztos, amikor visszajövök, ismét tornagyőzelmekért akarok harcolni" - nyilatkozta. Williams hozzátette, nagyon várja, hogy ismét versenyezhessen, de napról napra értékeli majd a helyzetet, a fizikai állapotát, és a döntés előtt meghallgatja a csapata véleményét is.

Gyermeke szeptemberi születése után szombaton lépett pályára először a 36 éves játékos, és 67 perc alatt, döntő rövidítésben kikapott a lett Jelena Ostapenkótól az abu-dzabi tornán rendezett bemutató-mérkőzésen.

Serena Williams még nem döntötte el, ot tlesz-e az Australian OpenenForrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Masahiro Sugimoto

"Sokszor tértem már vissza sérülések, műtétek után, de szülés után még sosem, úgyhogy ez egy csodálatos meccs volt számomra."Kemény hónapok állnak mögöttem, és büszke vagyok rá, hogy újra játszom" - fogalmazott. Hozzátette, a mérkőzés eleje nehéz volt számára, de az idő előrehaladtával egyre jobban érezte magát a pályán és magabiztosabbá vált.

Serena Williams január óta nem versenyzett, de már tavasszal kijelentette, hogy szeretné folytatni sportpályafutását. Augusztusban elárulta, hogy indulni akar az ausztrál nyílt bajnokságon, amelyre december 6-án le is adta nevezését.

"Megnyertem 23 Grand Slam-tornát, és több más trófeát, tehát nem hiszem, hogy bármit is bizonyítanom kellene, de a pályafutásom még nem ért véget" - szögezte le.