Társoldalunk:

Kifog a legjobbakon a brisbane-i tenisztorna

2018.01.02. 09:58

Csípősérülése miatt már az első mérkőzése előtt visszalépett a brisbane-i tenisztornától a korábbi világelső, Andy Murray. Nem sokkal korábban a volt női világelső, Garbine Muguruza is kényszerből hagyta abba a játékot. 

A világranglistán 16. skót játékosnak ez lett volna az első versenye azután, hogy júliusban - már sérülten - elvesztette wimbledoni negyeddöntőjét. A csípőjét fájlaló teniszező azóta mindössze két bemutató mérkőzést játszott.

Andy Murray Wimbledone-ban a negyeddöntőben búcsúzottForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

"Nagyon csalódott vagyok, hogy vissza kellett lépnem, de a US Open óta végzett konzervatív kezelés után még nem értem el azt a szintet, amit szerettem volna" - írta a közösségi médiában kedden a játékos.

Hozzátette, az is lehet, hogy meg kell műteni a csípőjét, ám mivel erősen kérdéses, hogy az esetleges operáció meghozná-e a kívánt eredményt, ez csak a második számú opció.

"Meg kell ezt is fontolnom, de remélem, nem lesz rá szükség" - utalt a műtétre Murray, aki egyelőre Ausztráliában marad, és valószínűleg a hétvégén dönti el, vállalja-e az indulást Melbourne-ben a január 15-én kezdődő Australian Openen.