Nincs esély a dartskirály visszatérésére

Phil Taylor, darts
English professional darts player, Phil Taylor gestures to his supporters after losing to English professional darts player, Rob Cross at the PDC World Darts Championship 2018 final game in London on January 1, 2018. Debutant Rob Cross stunned 16-time world champion Phil Taylor in the World Championship final on January 1, 1018, after beating him 7-2. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND Tolga Akmen / Tolga Akmen
Vágólapra másolva!
A hétfő esti világbajnoki döntő elvesztése után Phil Taylor megerősítette, hogy befejezi a pályafutását és a jövőben csak bemutató darts-mérkőzéseken szerepel.

A sportág 57 éves legendás alakja 7-2-re kapott ki a fináléban a szintén angol Rob Crosstól, de egyáltalán nem volt csalódott a vereség miatt.

- mondta a meccs után a 16-szoros világbajnok Taylor, akinek The Power (Az erő) a beceneve.

Phil Taylornak ez volt az utolsó dobása Forrás: AFP/Tolga Akmen

Minden idők legeredményesebb darts-játékosa 21. alkalommal szerepelt vb-döntőben, ezúttal némi meglepetésre jutott el a végjátékig.

"Harminc évig ez volt az életem. Még egyszer utoljára mindent megpróbáltam, és sikerült eljutnom a fináléig, boldog vagyok, hogy így történt" - fogalmazott Taylor, aki

egy papírlapra felírt köszönömmel hálálta meg szurkolóinak a bíztatást a londoni Alexandra Palace-ban, ahol 3500 néző zsúfolódott össze.

Riválisáról, Rob Crossról Taylor azt mondta, "olyan volt, mint jómagam 25 évvel ezelőtt". Győztes honfitársa - aki abban az évben született, amikor Taylor az első vb-címét nyerte - viszontdicsérte őt, "briliáns játékosnak" nevezte.

Rob Cross (jobbra) és Phil Taylor a döntő után Forrás: AFP/Tolga Akmen

fokozta még a friss világbajnok, akinek ugyancsak van már beceneve, mégpedig a Voltage, azaz feszültség. Érdekesség, hogy a 27 éves játékos, aki korábban villanyszerelőként kereste a kenyerét, csak 2016 óta profi, s mostani sikerével több pénzt gyűjtött - 400 ezer fontot, azaz 140 millió forintot -, mint eddigi dartsos pályafutása során összesen.

A hétfő esti döntő után a világszövetség, a PDC bejelentette, hogy a vb utáni második legfontosabb verseny, a World Matchplay mostantól a Phil Taylor Trophy nevet viseli. A The Power ez utóbbi viadalon is rekorder 16 sikerével.