Vágólapra másolva!
Tisztán szeretne látni a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, ezért Dr. Sós Csaba, nem csupán Hosszú Katinka, hanem Cseh László és Gyurta Dániel elképzeléseit is meg akarja ismerni. Tervei szerint már jövő héten elbeszélgethet az érintettekkel. A szakember fontossági sorrendről nem beszélt, de az elmúlt hetek eseményeinek ismeretében nem kétséges, hogy először Hosszú Katinkát fogja keresni - írja az SzPressz Hírszolgálat.

„Távolról sem mindegy, hogy mi jár a három klasszis fejében, hogyan képzelik el a jövőjüket és a terveik megvalósításához milyen segítségre van szükségük.

– nyilatkozta Dr. Sós Csaba az SzPress Hírszolgálatnak.

A szövetségi kapitány kész mindenben támogatni Hosszú Katinkát Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy példátlan, ami Hosszú Katinkával történik.

Ezért is különleges és bonyolult a mostani eset, amelynek legjobb megoldása természetesen a békülés lehetne, de mivel ez elsősorban családi, és csak másodsorban szakmai kérdés, a végső szót semmiképpen sem egy külső személynek kell kimondania.

A szövetségnek, így nekem is csak az lehet a dolgom, hogy minden lehetséges segítséget megadjunk annak versenyzőnek, aki végtelenül sokat tett a magyar színekért.

Szó sincs arról, hogy új edzőt ajánlanánk neki, ha viszont mindenképpen változtatni szeretne, akkor az új mesterét neki kell megneveznie.

Kockázatos lehet az edzőváltás Forrás: DPPI/Stephane Kempinaire

Hangsúlyoznám, hogy a váltás mindig is kockázatos lépés volt, mert még a legjobb edzőnek és a legkiválóbb úszónak is hosszú hónapokra van szüksége az összecsiszolódáshoz, amely az eredményes munka előfeltétele. Aggodalomra egyelőre nem látok okot, talán nem is baj, hogy Katinka a szokásosnál hosszabb pihenőt ad magának, hajtott és küzdött ő már éppen eleget." – hangsúlyozta Dr. Sós Csaba.