A magyar sikeredzők segítenének Hosszú Katinkának

13th FINA World Swimming Championships (25m) - Day 6 GettyImageRank2 Success SPORT HORIZONTAL Waist Up Hungary Swimming Canada Ontario - Canada Butterfly Stroke ADULT COMMEMORATION Women Photography Windsor - Ontario 100 Meter Final Round FINA Katinka Hos
WINDSOR, CANADA - DECEMBER 11: Katinka Hosszu of Hungary celebrates her victory in the 100m Butterfly final on day six of the 13th FINA World Swimming Championships (25m) at the WFCU Centre on December 11, 2016 in Windsor Ontario, Canada. Gregory Shamus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Könnyen lehet, hogy erre nem fog sor kerülni, de a megkérdezett magyar úszóedzők mind segítenének Hosszú Katinkának.

Kicsi a valószínűsége annak, hogy a háromszoros olimpiai- és hétszeres világbajnok Hosszú Katinka valamikor a közeljövőben az egyik magyar sikerkovácstól kér szakmai segítséget, de ezt a fordulatot sem lehet kizárni.

Hosszú Katinkának mindenki segítene Forrás: AFP/2016 Getty Images/Gregory Shamus

Az SzPress Hírszolgálatnak ezzel az esetleges megoldással kapcsolatos kérdésére válaszoló mesteredzők mindenesetre bátran mondták ki, hogy a segítségadás valamilyen formáját semmiképpen sem tagadnák meg a világklasszistól. Íme, a diplomatikusnak nevezhető válaszok.

Petrov Iván, a Győri Úszó Sportegyesület vezetőedzője, Jakabos Zsuzsanna mestere szerint össze kell tartania az úszótársadalmonak.

„A magyar úszótársadalmat – bármi is történt a közelmúltban - egy összetartó társaságnak nevezhetem, amelynek tagjai adott esetben a segítségadást sem szokták megtagadni egymástól.

Nem ismerem Katinka mobilszámát, és szerintem ő sem az enyémet, de ha egy napon felhívna, kötelességemnek érezném, hogy a lehetőségeimhez mérten minden segítséget biztosítsak a számára.

Amúgy szerintem most nem az úszása a legfontosabb, hanem a magánéleti nehézségeinek a megoldása, mert csak így lehet boldog és kiegyensúlyozott ember. Úszott ő már annyit, hogy egy kis kihagyás még jól is jöhet neki, emiatt tehát nem kell aggódni."

A magyar edzők egyelőre nem Hosszú Katinka hívását várják Forrás: AFP/2016 Getty Images/Gregory Shamus

Plagányi Zsolt, Cseh László és Németh Nándor edzője, a győri és a törökbálinti úszóműhelyek vezetője elmondésa szerint nehéz elképzelni a fenti forgatókönyvet.

„A kérdés első hallásra komolytalannak tűnik, mert szerintem ez a fordulat aligha következhet be, bár az is igaz, hogy az élet nem csak kiszámítható eseményekből áll. Ha segítséget kérne, természetesen a rendelkezésére állnék, de még egyszer hangsúlyozom, hogy a történetnek ez a fajta folytatása nem életszerű.

Selmeci Attila, az Érdi Úszó Sport Kft mesteredzője, a vb-ezüstérmes Milák Kristóf mestere sem tétlenkedne.

„Hát ennél nehezebb kérdést aligha kaphatnék, bár valójában a válaszadás pofonegyszerű. Ha Katinka megkeresne, és segítséget kérne tőlem, természetesen nem utasítanám vissza, mert egy világklasszisnak – aki csak teheti – nehéz helyzetében segítő kezet kell nyújtania. Más lapra tartozik, hogy az együttműködés kereteit a klubunkban nehezen lehetne kialakítani, mert Katinkának – akinek az idényben kis túlzással minden második nap versenye van - egy olyan edzőre van szüksége, aki csak vele foglalkozik. Más szóval: aki a személyes edzője."