Vágólapra másolva!
Babos Tímea hat helyet javítva a 49. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján., míg Fucsovics Márton továbbra is a 85. helyen áll a férfiak között.

A 24 éves magyar játékos a múlt héten negyeddöntős volt Sencsenben, hétfőn (ma) a nyitókörben búcsúzott Hobartban, s legközelebb a jövő hétfőn rajtoló Australian Openen lép pályára.

Babos Tímea hat helyet javított a világranglistán Forrás: Imaginechina/Zhong zhenbin - Imaginechina/Zhong Zhenbin

Az élmezőnyben a WTA-világbajnok dán Caroline Wozniacki már a második, a múlt heti bajnokok közül a Brisbane-ben győztes Jelina Szvitolina a negyedik, az Aucklandben első Julia Görges a tizenkettedik, míg sencseni sikerével a román Simona Halep megszilárdította helyét a rangsor élén.

Fucsovics Márton továbbra is a 85. helyen áll a férfi teniszezők világranglistáján.

A magyar éljátékos a múlt héten nyolcaddöntős volt az indiai Púnában, ezen a héten pedig a canberrai challenger-versenyen próbál szerencsét. Világranglista-helyezésének köszönhetően biztosan főtáblás lesz az egy hét múlva elrajtoló Australian Openen.

Fucsovics Márton a 85. helyen áll a világranglistán Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Az új-kaledóniai challenger-tornán az ATP-rangsorban 56. francia Julien Benneteau-t ellen győztes Piros Zsombor 75 helyet előrelépve az 556. helyen áll. A 18 éves játékos tavaly megnyerte az ausztrál nyílt bajnokságot a junioroknál, így idénre szabadkártyát kapott a selejtezőre, amely szerdán kezdődik.

A rangsor élén nem történt változás, továbbra is Rafael Nadal vezet Roger Federer előtt. A korábbi top 10-esek közül hosszabb kényszerpihenője miatt Novak Djokovic a 14., Andy Murray a 19., Milos Raonic a 23., Nisikori Kej pedig a 24. helyen áll.