Három magyar Spartan Race lesz 2018-ban

Marriott Rewards Reunites Cast Members of "Friday Night Lights" for Spartan Race GettyImageRank2 Arts Culture and Entertainment
Igazi kihívás egy Spartan Race teljesítése
Vágólapra másolva!
Szerdán délelőtt 10.00 órakor megkezdődik a regisztráció az idei első Spartan Race akadályfutó-versenyre, amelyet április 14-én Nagykanizsán rendeznek meg.

Zala megyében tavasszal a sprint távú eseményen az 5 és 8 kilométer közötti távon mérettethetik meg magukat a résztvevők, a pálya legalább 20 akadályt tartalmaz.

A szervezők tájékoztatása szerint már most óriási az érdeklődés, ami nem is meglepő, mivel a tavalyi évben mindegyik versenyre pillanatok alatt beteltek a helyek, így összesen több mint 20 ezren indultak a különböző hazai futamokon.

Igazi kihívás egy Spartan Race teljesítése Forrás: AFP/2016 Getty Images/Tasos Katopodis

Tavaly a Spartan Race jótékonysági eseményének bevételéből közel hatmillió forinttal támogatták a veszprémi Kozmutza Flóra Speciális Szakiskola és Kollégiumot; az összegből az intézmény egyik épületszárnyának teljes nyílászáró cseréjére valósult meg. Az idei évben is várható jótékonysági rendezvény.

Idén Magyarországon három helyszínen rendeznek Spartan Race-t, Nagykanizsát követően június 9-én Várgesztesen super (minimum 13 km és 25 akadály), október 13-án és 14-én Miskolcon pedig beast (minimum 20 km és 30 akadály), illetve sprint versenyeket szerveznek.