Történelmi indiai érem alpesi sízésben

Aanchal Thakur, alepsi sí
Ez egy igazi bronzérem
Vágólapra másolva!
Megszületett az első indiai érem egy, a Nemzetközi Síszövetség (FIS) égisze alatt rendezett versenyen. A szlalomban rajtoló Aanchal Thakur a téli olimpián is ott lesz.

A FIS egyik alacsonyabb besorolású versenyén, a törökországi Alpine Ejder 3200 Kupa szlalom versenyén lett bronzérmes az indiai síző, aki ezzel hazája első érmét szerezte egy nemzetközi alpesi síversenyen.

Indiában a síelést egyáltalán nem támogatja az állam, aki versenyezni akar, annak ezt saját zsebből kell finanszíroznia. "Ez egy igazi áttörés a sportágunk számára, az egész sí testvériség büszke erre az eredményre" – mondta Roshan Thakur, a Téli Sportok Indiai Szövetségének elnöke, nem mellesleg Aanchal Thakur apja, aki először azt hitte, hogy lánya csak egy minden indulónak kiosztott emlékérmet mutat neki a vidohívás során.

Ez egy igazi bronzérem Forrás: Twitter

"A hivatalnokok el sem ismerik a síelést, mint sportot - füstölgött az apa. - Remélem, hogy most már kapunk támogatást a Központból (azaz a sportminisztériumtól). Szeretném látni a lányomat és a fiamat a phjongcshangi téli olimián" - mondta Thakur apuka, aki szerint az említett Központ tevékenysége abban merül ki, hogy egyik olimpiai helyszínről a másikra utaztatja a munkatársait.

Aanchal Thakur is azt reméli, hogy ez az eredmény véget vet a kormány téli sportokat semmibe vevő apátiájának. És talán így is lesz, hiszen a történelmi bronzérem után az indiai miniszterelnök és a sportminiszter is Twitter-üzenetben gratulált az új nemzeti hősnek.

A miniszterelnök is gratulál és minden jót kíván: