Szeles Mónika díjat ad át az Év sportolója gálán

Szeles Mónika
NEW YORK, NY - AUGUST 29: Monica Seles surprises fans inside The American Express Pro Walk at The 2016 US Open at USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 29, 2016 in New York City. Jason Kempin/Getty Images for American Express/AFP
Vágólapra másolva!
Szeles Mónika adja át a díjat a legjobb női sportolónak a csütörtöki M4 Sport-Az Év sportolója gálán.

A kedden Budapestre érkezett, kilencszeres Grand Slam-bajnok teniszcsillag az M4 Sport Sportreggeli című műsorában szerdán közölte, örömmel tesz eleget a felkérésnek.

"Mindig élvezettel jövök vissza Budapestre, örülök, hogy én adhatom át a díjat, amelyért ebben az évben is nagy versengés van" - jelentette ki a 44 éves ex-játékos.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke hangsúlyozta, hogy Szeles Mónika kétszer is a világ legjobbja volt a nőknél, így nem lehet eléggé hangsúlyozni, mekkora megtiszteltetés, hogy díjátadó lesz a gálán.

Szeles Mónika díjat ad át az Év sportolója gálán Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jason Kempin

Az újvidéki születésű volt világelső 2008-as visszavonulásáról elmondta, 30 évesen a szervezete már nem bírta a kemény edzéseket.

"Fantasztikus, hogy a mostani generáció tovább bír játszani, például Federer vagy Serena és Venus Williams is. Ez sokkal egészségesebb, mint ahogyan az én pályafutásomban volt, amikor a legjobb eredményeket 16-18 éves korunkban értük el" - jelentette ki, hozzátéve, még mindig élvezi nézni és játszani a teniszt, és szívesen visszanézi a meccseit, bár már negyedannyira sem tudja megütni a labdát, mint akkor.

A védjegyének számító kétkezes tenyeresről és fonákról elárulta, hogy régebben nem volt gyerekütő, ezért az övé szinte nagyobb volt, mint ő maga. Mivel nem bírta fogni, mert nehéz volt, muszáj volt a másik kezét is használnia.

"Később, 10-12 évesen már nagyon kemény lett volna változtatni, akkor már úgyis jó eredményeim voltak, így az apukám azt mondta, ha így szeretek játszani, akkor maradjon így" - tette hozzá Szeles Mónika, akit 2009-ben beválasztottak a sportági Hírességek Csarnokába.