Társoldalunk:

Tovább élesítené formáját Miklós Edit

2018.01.12. 14:29

Az alpesi sí világkupa idei első gyorsasági számait rendezik a hétvégén az ausztriai Bad Kleinkirchheimben. Szombaton szuperóriás-műlesiklásban, vasárnap lesiklásban áll rajthoz a női mezőny. Miklós Edit legfontosabb célja, hogy a soron következő világkupafutamokon versenyrutint szerezzen a februári téli olimpiára.

Újabb fontos állomás következik Miklós Edit számára az alpesi sí világkupa sorozatban, melynek helyszíne az ausztriai Bad Kleinkirchheim. Legutóbb gyorsasági számban csaknem egy hónappal ezelőtt rendeztek versenyt a világkupában. A szezon eddigi lesikló és szuperóriás-műlesikló versenyeinek lebonyolítását az időjárási körülmények több alkalommal is megnehezítették, futamok és edzések maradtak el a rossz látási viszonyok vagy éppen a pálya alkalmatlansága miatt. 

Miklós Edit nem fél visszatérni az osztrák pályáraForrás: AFP/Johann Groder

Bad Kleinkirchheimben is törölni kellett az első edzést csütörtökön, mivel az eső miatt puha és kásás lett a pálya, de a pénteki tréninget már meg tudták rendezni. Világkupaversenyt lesiklásból csak két hivatalos edzést követően rendezhetnek, így a szervezők még egy edzést beiktattak ebben a versenyszámban szombatra. Emiatt a tervezettől eltérőn szombat délelőttre került át a szuper-óriásműlesiklás és vasárnap lesz a lesikló verseny. 

Egy évvel ezelőtt ugyancsak kedvezőtlen időjárási viszonyok közepette Miklós Edit éppen egy ausztriai Vk-futamon bukott, és szenvedett súlyos, mindkét térdét érintő keresztszalag-szakadással járó sérülést.

December eleji visszatérése óta a versenyrutin visszaszerzését tartja szem előtt, és célja továbbra is az, hogy jó formában, éremesélyesként versenyezzen a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpián.

A világkupa hétvégi tervezett programja:
Helyszín: Bad Kleinkirchheim (Ausztria)
2018. január 13. szombat, 10:45 (női szuper-óriásműlesiklás), TV: M4 Sport 10.30, Eurosport 1, 11.00
2018. január 14. vasárnap, 11:15 (női lesiklás), TV: M4 Sport 11.00, Eurosport 2, 11.00