Társoldalunk:

Tenisz: Sydney-ben és Aucklandben is megvan a győztes

2018.01.13. 13:58

A nőknél a volt világelső német Angelique Kerber, a férfiaknál az első nagy sikerét arató orosz Danyiil Medvegyev nyerte a sydney-i keménypályás tenisztornát, amelyen mindkét nemnél 469 ezer dollár volt az összdíjazás. Az aucklandi keménypályás férfi tenisztornán pedig Bautista-Del Potro döntőt rendeztek. 

Roberto Bautista 2016 után most másodszor végzett az élen az 501 ezer dollár összdíjazású aucklandi keménypályás férfi tenisztornán, miután a szombati döntőben diadalmaskodott az argentin Juan Martín del Potro felett. Az ötödikként rangsorolt spanyol játékos három szettben bizonyult jobbnak második helyen kiemelt riválisánál, aki 2009-ben megnyerte az új-zélandi tornát.

Eredmény, döntő:
Bautista (spanyol, 5.)-Del Potro (argentin, 2.) 6:1, 4:6, 7:5

Eközben Sydney-ben Angelique Kerber, aki az új évadnak a világranglista 22. helyezettjeként vágott neki, kilencedik győzelmét aratta idén, amikor a szombati döntőben két sima szettben verte az ausztrál Ashleigh Bartyt.

A férfiak fináléjának végén Medvegyev élete első ATP-tornás sikerének örülhetett, miután háromjátszmás meccsen felülkerekedett a viadal 18 esztendős ausztrál meglepetés-emberén, a világranglistán 167. Alex de Minauron.

Eredmények, döntő:
férfiak:
Medvegyev (orosz)-De Minaur (ausztrál) 1:6, 6:4, 7:5
nők:
Kerber (német)-Barty (ausztrál) 6:4, 6:4