Társoldalunk:

Hosszúéknak nem mindig sikerült uszodán kívül hagyni a magánéletüket

2018.01.14. 10:22

Újult erővel vág bele az edzésekbe Földházi Dávid, aki az év elején hagyta el az Iron Aquatics csapatát, és pályafutását a Dunaharasztinál folytatja. A fiatal úszó a Hosszú Katinka és Shane Tusup között kialakult helyzettel kapcsolatban elárulta, hogy a párnak nem mindig sikerült uszodán kívül hagynia a magánéletet. 

„Új év, új lendület, így kezdem az edzéseket az új csapatomnál, miután ismét váltanom kellett. Nagyon sokat fogok dolgozni, ahogy eddig is tettem. A váltásom legfőbb oka a Shane Tusup és Hosszú Katinka között kialakult helyzet, úgy éreztem, nekem ebben a szituációban nincs maradásom. Azt gondolom, ez az ő dolguk, de a feszültség nem szolgálja az én fejlődésemet, nyugodt körülmények között szeretnék készülni" – mondta a Borsnak Földházi Dávid.

Földházi Dávid nyugodtan szeretne készülniForrás: MTI/Illyés Tibor

A fiatal úszó a korábbi edzőivel kialakult kapcsolatáról is szót ejtett: kifejezett kérése volt Hosszúékhoz, hogy a magánéletüket hagyják az uszodán kívül, amire bár odafigyeltek, mégsem mindig sikerült nekik, hiszen a szúrós tekintetek és csipkelődések rendszeresek voltak.

Hosszú Katinka és Shane Tusup a 2017-es budapesti világbajnokságonForrás: DPPI/Stephane Kempinaire

Mint köztudott, a pár novemberben vált külön, ám ennek előzményei is voltak, amik Dávid munkáját is megnehezítették.

Úgy érzem, hogy a kialakult szituáció után szerencsésen megtaláltam a helyemet, együtt, egy távra készülünk többen egy nagyon jó edzővel, ráadásul a társaság is jó és fiatalos."

Földházi Dávid elsődleges célja, hogy minden zavar nélkül végig tudjon dolgozni egy teljes évet, amikor nem kell másra, csak a fejlődésére koncentrálnia.