Társoldalunk:

A négyszeres olimpiai bajnok amerikai tornászt is zaklatták

2018.01.16. 09:57

Simone Biles négyszeres olimpiai bajnok amerikai tornász azt mondta, hogy őt is zaklatta Larry Nassar sportorvos.

A húszéves Biles - aki a riói olimpián öt érmet nyert, négyszer a dobogó legfelső fokára állhatott fel - hétfőn Twitter oldalán számolt be arról, hogy már nem fél a történteket nyilvánosságra hozni és ő is a "számos túlélő" egyike.

A tízszeres világbajnok tornásznő a sportorvos magatartását "teljes egészében elfogadhatatlannak, undorítónak és gyalázatosnak" nevezte, különösen egy olyan személytől, akiről azt mondták neki, hogy "megbízhat benne".

Simone Biles (balra) és Gabrielle Douglas (jobbra) egyaránt a sportorvos szexuális támadásának áldozataForrás: AFP/Ben Stansall

Biles előtt már olyan neves, olimpiai bajnok tornászok számoltak be Nassar zaklatásáról, mint Aly Raisman, Gabby Douglas és McKayla Maroney.
Larry Nassar amerikai sportorvos több mint két évtizeden át dolgozott a tornaszövetségnek és a Michigan Állami Egyetemnek. Az 54 éves Nassart decemberben a maximálisan kiszabható, hatvanéves börtönbüntetésre ítélték gyermekekről készült pornográf felvételek birtoklása miatt, és már megkezdte büntetésének letöltését.

Larry Nassar bűnösnek vallotta magát, hatvan évet kapottForrás: AFP/Jeff Kowalsky

Nassart - aki novemberben bűnösnek vallotta magát, és beismerte a többrendbeli szexuális zaklatást - legalább 125 lány és fiatal nő szexuális zaklatásával vádolták meg, ebben az ügyben még ezután várható döntés.