Vágólapra másolva!
Dónusz Éva helyett a több ifjúsági világbajnokot kinevelt Makrai Csaba lesz az utánpótlás szövetségi kapitány - döntött a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége.

Dónusz Éva a hétvégén arról tájékoztatta a szövetség vezetését, hogy úgy érzi nem tud maradéktalanul megfelelni a saját maga által támasztott elvárásoknak sem a munkájában, sem családanyaként, a magánéletében, ezért kérte, hogy mentsék fel, mint szövetségi kapitányt.

Dónusz nem hagyja el teljesen a szövetséget, segíteni fogja utóda, Makrai Csaba munkáját. Az új szövetségi kapitány versenyzőként sokszoros magyar bajnok, maratoni világbajnoki ötödik és többszörös világkupagyőztes volt. A korábbi váci kajakos edzőként az Atomerőműnél, majd Gödön dolgozott, legutóbb pedig az MTK edzői csapatát erősítette, onnan érkezik a Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez.

Makrai Csaba az új szövetségi kapitány Forrás: mtk.hu

„Nagyon váratlanul ért a megkeresés, de nem sokat gondolkoztam rajta, hogy elvállalom-e a posztot, hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a szövetség elnöksége egyhangúlag szavazott meg engem szövetségi kapitánynak – mondta Makrai. – Van egy nagyon jó utánpótlásnevelő bázisunk, az eredmények bizonyítják, hogy jól dolgoznak az edzők, ezt meg kell tartani. Nyilván vannak hiányosságok, a kenus szakág megerősítése kiemelt feladat lesz, akár minél több edző és versenyző bevonásával. Emellett az ifiből kikerült, U23-as korú versenyzők felnőtt mezőnybe való minél hatékonyabban beépítése is a céljaim között szerepel."

kajakkenusport.hu