Társoldalunk:

Éjjelig tartó, négyórás doppingellenőrzésen van túl a magyar olimpikon

2018.01.18. 19:22

Váratlan vendégek kopogtak be Péni István sportlövőhöz a tatai edzőtáborban. Az ifjúsági olimpiai, juniorvilág- és felnőtt-Európa-bajnok sportoló szobájánál szerda este doppingellenőrök jelentek meg, s késő éjjelig tartó programmal szolgáltak számára.

„Először is leszögezném, nincs ezzel semmi gond, ez is az élsport része, és értünk dolgoznak, nem ellenünk, hogy kiszűrjék a csalókat – mondta a Blikknek Péni.

Este nyolc körül jöttek, kicsit el is húzódott, mert előttem még kajakosok is mentek mintát adni. Nekem másfél liter víz kellett, hogy felgyorsuljon a folyamat.

Péni István egymás után itta az ásványvizeket, hogy mintát tudjon adniForrás: Blikk

„A csapattársamnak rosszabb volt a késői ellenőrzés, mert másnap vizsgázott. Azonban nem feküdtünk le rögtön, mert amikor kopogtak, épp egy focis játékkal játszottunk. Meg is kértük az ellenőröket, hogy hadd fejezzük be a meccset."

"Döntetlen lett végül a rendes játékidő, de a hosszabbítást már csak a visszatérésünk után tudtuk lemeccselni. Sajnos kikaptam – mesélte a sportlövő.

Péni István és a barátja megkérték az ellenőröket, hogy hadd fejezzék be a meccsetForrás: MTI/Illyés Tibor

Egyszer vizsgálat miatt a repülőjét is majdnem lekéste.

„Az én hibám volt, nem töltöttem ki a holléti adatbázist, így akkor jelentek meg az ellenőrök, amikor a reptérre tartottam. Szerencsére gyorsan végeztünk, így még el tudtam utazni a versenyemre" – árulta el az UTE versenyzője.