Visszavonul az olimpiai bajnok alpesi síző

Team USA Media Summit GettyImageRank2 USOC SPORT The Olympic Games WINTER OLYMPIC GAMES
PARK CITY, UT - SEPTEMBER 25: Alpine skier Julia Mancuso poses for a portrait during the Team USA Media Summit ahead of the PyeongChang 2018 Olympic Winter Games on September 25, 2017 in Park City, Utah. Tom Pennington/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Julia Mancuso: az olimpiai bajnok amerikai alpesi sízőnek a Cortina d'Ampezzóban zajló világkupa pénteki (mai) lesiklása lesz az utolsó versenye.

"Sajnos nem volt lehetőségem, hogy ismét a világ legjobbjaival küzdjek, de így is büszke vagyok arra, amit pályafutásom során elértem" - mondta a négyszeres olimpiai érmes, 2006-ban Torinóban óriás-műlesiklásban olimpiai bajnok Mancuso.

A 33 éves alpesi síző pályafutása során 398 vk-futamon indult, 36 alkalommal végzett dobogós helyen - először 2006-ban éppen Cortina d'Ampezzóban -, hétszer győzött. Ötször nyert érmet világbajnokságon, a különböző szakági vk-sorozatokban összesen hatszor volt dobogós.

Julia Mancuso 2017 szeptemberében az amerikai olimpiai csapat fotózásán Forrás: AFP/2017 Getty Images/Tom Pennington

A sportoló karrierjét éveken át csípősérülés nehezítette, 2015-ben megműtötték. Két idényt kihagyott, és csak decemberben tért vissza. "Nehéz, de tiszta szívvel búcsúzom a versenysporttól" - nyilatkozta.

Mancuso rövid időre sem szakad el az élsporttól: a februári, téli olimpiára az NBC tévétársaság szakértőjeként utazik el a dél-koreai Phjongcshangba. Az elmúlt négy olimpián versenyzőként vett részt.