Társoldalunk:

Jó döntést hozott Hosszú Katinka, hogy nem versenyez

2018.01.19. 08:10

Hosszú Katinka minden bizonnyal kihagyja a hétvégi, belgiumi versenyt, ahol az előzetes tervek szerint indult volna, a szakemberek szerint azonban nincs ezzel gond.

Az edző férjével, Shane Tusuppal megromlott házassága úgy tűnik Hosszú Katinka sportbéli teljesítményére is kihat. Az Iron Lady eddig nem arról volt híres, hogy versenyeket hagy ki, most azonban úgy tűnik, nem lesz ott az antwerpeni versenyen, pedig december 31-én még biztos volt mindenki Hosszú indulásában.

„Katinka egy igazi világklasszis, felkészületlenül nem indulhat el egy versenyen, hiszen az ő nimbuszának nem tenne jót, hogy ha megvernék. Jobban jár, ha inkább el sem utazik" – mondta a Borsnak Hargitay András, az úszók korábbi kapitánya. „Az elmúlt évekhez képest nem tudott úgy edzeni, ahogy szokott. Embert próbáló, amin most keresztül megy, lelkileg sincs felkészülve a hétvégi megmérettetésre."

Hosszú Katinka a decemberi rövidpályás Európa-bajnokságonForrás: DPPI/Stephane Kempinaire

Hevesi Kriszta sport- és szexuálpszichológus szerint nem a versenyzésre, hanem a magánéletére szeretne koncentrálni az Iron Lady, ezért is hagyja ki a versenyt.

„Gyerekkora óta a sport határozta meg az életét, s aktuálisan krízisbe került a párkapcsolata. Vélhetően igyekszik rendet tenni a lelkében, kapcsolatában" – mondta Hevesi, aki szerint a „legjobbkor" jött a magánéleti mélypont a versenynaptár szempontjából. „Ha most lenne az olimpia, sokkal nehezebb feladat előtt állna Hosszú. Nem véletlen, hogy a Shane-nel való kapcsolata most jutott hullámvölgybe, a vb és az olimpiai sikerek idején nem is volt idő a magánéleti problémákkal, konfliktusokkal foglalkozni. Ezek most törtek felszínre."

Hosszú eredeti versenyprogramja szerint a jövő héten Luxemburgban is rajtkőre állna.