Társoldalunk:

Tizennegyedik lett a magyar páros a műkorcsolya Eb-n

2018.01.20. 16:00

Sorozatban harmadszor védte meg címét a Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron jégtáncpáros a műkorcsolya Európa-bajnokságon, melyen a Yanovskaya Anna, Lukács Ádám kettős 14. lett.

A kétszeres világbajnok franciák moszkvai sikeréhez kétség sem férhetett, ugyanis a pénteki rövidprogram után szombaton a kűrben is a legjobbnak bizonyultak. Mögöttük két orosz páros zárt: másodikként az elmúlt két alkalommal bronzérmes Jekatyerina Bobrova és Dmitrij Szolovjev, harmadikként Alekszandra Sztyepanova és Ivan Bukin.

A magyar páros a 13. helyről várta a szabadkorcsolyázást, amelyben egy pozíciót rontott, de így is felülmúlta a várakozásokat és 14. lett.

Egy helyet rontott a magyar párosForrás: AFP/Christof Stache

„Jól futották a kűrt, nem hibáztak. Előzetesen a 15-20. hely közé vártuk őket, de titkon reménykedtem a jobb szereplésben.Boldogok lehetnek a fiatalok, mert kiválóan szerepeltek életük első Eb-jén– mondta az MTI-nek Engi Klára, a magyar szövetség pontozásos szakágának igazgatója, aki szerint a márciusi világbajnokságon is húsz közé kerülhet a páros.

A nők versenyét az orosz Alina Zagitova nyerte, Tóth Ivett a 13. lett. „Sosem izgultam még annyira, mint most – nyilatkozott a magyar szövetség Facebook-oldalán Tóth Ivett. – A rövidprogram nem sikerült olyan jól, így nem kerültem a legjobbak közé a kűrre, ráadásul még utolsóként is futottam a saját csoportomban, amit egyáltalán nem szeretek. De attól vagyok élsportoló, hogy tudom, mi a dolgom: kihúztam a sorszámot, azután mentem és tettem, amit kellett. Örülök, hogy a kűrben az első három ugrásom nagyjából rendben volt, ha a könnyebb triplákat is lehozom, jobb lehetett volna a pontszám."