Tizennegyedik lett a magyar páros a műkorcsolya Eb-n

Yanovskaya Anna, Lukács Ádám
Anna Yanovskaya and Adam Lukacs from Hungary perform during their free ice dance skating program of the 49th Nebelhorn trophy figure skating competition in Oberstdorf, southern Germany, on September 30, 2017. / AFP PHOTO / Christof STACHE
Vágólapra másolva!
Sorozatban harmadszor védte meg címét a Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron jégtáncpáros a műkorcsolya Európa-bajnokságon, melyen a Yanovskaya Anna, Lukács Ádám kettős 14. lett.

A kétszeres világbajnok franciák moszkvai sikeréhez kétség sem férhetett, ugyanis a pénteki rövidprogram után szombaton a kűrben is a legjobbnak bizonyultak. Mögöttük két orosz páros zárt: másodikként az elmúlt két alkalommal bronzérmes Jekatyerina Bobrova és Dmitrij Szolovjev, harmadikként Alekszandra Sztyepanova és Ivan Bukin.

A magyar páros a 13. helyről várta a szabadkorcsolyázást, amelyben egy pozíciót rontott, de így is felülmúlta a várakozásokat és 14. lett.

Egy helyet rontott a magyar páros Forrás: AFP/Christof Stache

„Jól futották a kűrt, nem hibáztak. Előzetesen a 15-20. hely közé vártuk őket, de titkon reménykedtem a jobb szereplésben.

– mondta az MTI-nek Engi Klára, a magyar szövetség pontozásos szakágának igazgatója, aki szerint a márciusi világbajnokságon is húsz közé kerülhet a páros.

A nők versenyét az orosz Alina Zagitova nyerte, Tóth Ivett a 13. lett. „Sosem izgultam még annyira, mint most – nyilatkozott a magyar szövetség Facebook-oldalán Tóth Ivett. – A rövidprogram nem sikerült olyan jól, így nem kerültem a legjobbak közé a kűrre, ráadásul még utolsóként is futottam a saját csoportomban, amit egyáltalán nem szeretek. De attól vagyok élsportoló, hogy tudom, mi a dolgom: kihúztam a sorszámot, azután mentem és tettem, amit kellett. Örülök, hogy a kűrben az első három ugrásom nagyjából rendben volt, ha a könnyebb triplákat is lehozom, jobb lehetett volna a pontszám."