Vágólapra másolva!
Rafael Nadal az argentin Diego Schwartzman ellen nyert az Australian Open negyedik körében, így már a legjobb nyolc közé jutott és biztossá vált, hogy a torna után is ő marad a világelső.

A torna első kiemeltje magához képest nem remekelt, de így is nyerni tudott. Nadal sokat hibázott és tőle szokatlan módon, sok, 52 ki nem kényszerített hibát vétett a 3 óra 51 perces meccs során.

Schwartzmannak egyébként a spanyol a példaképe és most fordult vele elő először, hogy szettet tudott nyerni Nadal ellen, ráadásul egy olyat, amiben a spanyolnak háromszor is brékelőnye volt.

Rafael Nadal ünnepel Forrás: AFP/William West

A negyeddöntőben Marin Cilic lesz majd Nadal ellenfele.

A harmadik kiemelt Grigor Dimitrov kiélezett, négyjátszmás mérkőzésen legyőzte a 17. helyen rangsorolt Nick Kyrgiost, így bejutott a legjobb nyolc közé az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi versenyében.

A bolgár játékos és az ezúttal végig nagy koncentrációval játszó hazai ellenfele végig szoros küzdelmet vívott egymással, s a három és fél órás, négyszettes csatát az döntötte el, hogy Dimitrov a rövidítésekben jobb döntéseket hozott, s a meccs mindhárom tie-breakjét megnyerte. Dimitrov a négy közé jutásért a brit Kyle Edmunddal küzd majd meg.

A negyedik helyen kiemelt Jelina Szvitolina egyoldalú mérkőzésen jutott a legjobb nyolc közé az ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyében. Az ukrán játékos vasárnap mindössze három gémet vesztett a világranglistán 130. cseh Denisa Allertovával szemben, a találkozó 58 percig tartott.

Eredmények (férfi egyes, nyolcaddöntő):
Nadal (spanyol, 1.)–Schwartzman (argentin, 24.) 6:3, 6:7, 6:3, 6:3
Dimitrov (bolgár, 3.)-Kyrgios (ausztrál, 17.) 7:6 (7-3), 7:6 (7-4), 4:6, 7:6 (7-4)
Cilic (horvát, 6.)–Carreno-Busta (spanyol, 10.) 6:7, 6:3, 7:6, 7:6
Edmund (brit)–Seppi (olasz) később

Eredmények (női egyes, nyolcaddöntő):
Szvitolina (ukrán, 4.)-Allertova (cseh) 6:3, 6:0
Mertens (belga)–Martic (horvát) 7:6, 7:5
Suárez-Navarro (spanyol)–Kontaveit (észt, 32.) 4:6, 6:4, 8:6
Wozniacki (dán, 2.)–Rybáriková (szlovák, 19.) 6:3, 6:0

Babos Tímea az indiai Rohan Bopanna oldalán két szettben nyert a Perez-Whittington, szabadkártyás ausztrál páros ellen. Az ötödik helyen kiemelt Babosék 55 perc alatt 6:2, 6:4-re nyertek. A nyolcaddöntőben a King-Skugor kettős vár majd rájuk.