Vágólapra másolva!
Még alig kezdődött el a 2018-as év, Hosszú Katinka máris lemondott több mint másfél millió forint megszerzéséről - írja a Blikk.

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő és edző-férje, az amerikai Shane Tusup magánéleti válsága egyre komolyabban befolyásolja a sportoló karrierjét – és már a bankszámláját is érinti.

Idén egyelőre se verseny, se érem Fotó: Polyák Attila - Origo

Hosszú kihagyta a múlt hét végi antwerpeni viadalt, és az is biztossá vált, hogy ezen a szombaton és vasárnap, a luxemburgi Euro Meet elnevezésű versenyen sem száll medencébe.

Pedig a szervezők számoltak azzal, hogy rajtkőre áll, vele népszerűsítették az eseményt, még az ehhez kapcsolódó reklámfilmnek is ő (volt) a főszereplője. Végül azonban kénytelenek voltak Hosszú nélkül nyilvánosságra hozni az indulók névsorát, mert nem érkezett hozzájuk visszajelzés a házaspártól.

A Blikk úgy tudja, Hosszú csak akkor állt volna rajtkőre, ha megfelelő fizikai állapotba kerül, de ez valószínűleg nem jött össze számára, mivel – az eredeti terveket felülírva – december 27-én nem kezdte el a felkészülést, helyette Miamiba utazott pihenni.

Tavaly a két év eleji viadalon összesen tíz aranyérmet, egy ezüstöt és két bronzot gyűjtött össze, Luxemburgban úszott versenycsúcsot is. A két hét vége eredménysoráért 3250 euró (1,6 millió forint) pénzdíjat kapott.

Hosszú számára azonban ez a veszteség nem jelentős.

A budapesti világbajnokságon, a világkupa-sorozatban és a rövid pályás Eb-n nyújtott teljesítménye 105 millió forintot hozott neki, emellé még kapott 25 milliót a vb népszerűsítéséért.

Korábban sajtósán keresztül azt nyilatkozta a BorsOnline-nak, hogy még nem áll készen a versenyzésre.