Az apa után a fiú is megnyerte az Australian Opent

tennis Horizontal
Sebastian Korda of the US poses with the winner's trophy after beating Taiwan's Tseng Chun Hsin in their junior boys' singles final match on day 13 of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 27, 2018. / AFP PHOTO / WILLIAM WEST / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Szép dolog, amikor az utódok ápolják a hagyományokat, az meg már csak hab a tortán, ha ezt egy Grand Slam-győzelemmel teszik, ahogy Petr Korda fia csinálta.

Petr Korda még cseh színekben nyerte meg pályafutása egyetlen GS-trófeáját, amikor 1998-ban mindössze 85 perc alatt verte három 6:2-es játszmában a chilei Marcelo Riost. Idén pedig - öt nappal a bajnok édesapa születésnapját követően - fia, a 17 éves Sebastian Korda is AusOpen-győztesnek mondhatja magát.

A már amerikai színekben versenyző ifjabb Korda egy izgalmas, és az imént említettnél hosszabb, 91 perces mérkőzésen győzte le 7:6, 6:4-re a tajvani Csenget, és nyerte meg a junior fiúk versenyét.

A mérkőzés összefoglalója:

"Különleges érzés, hogy éppen Ausztráliában sikerült nyernem, hiszen édesapám is itt nyerte meg pályafutása egyetlen Grand Slam-trófeáját. Ez volt a célom, hogy édesapám 50. születésnapjára ezzel az ajándékkal tudjak kedveskedni" – mondta a mérkőzés után Sebastian Korda, aki a fotósok kedvéért még Petr Korda emblematikus győzelmi ugrását is lemásolta.

Ausztrália egyébként igazi hazai pálya a Korda családnak: míg Petr és Sebastian a teniszpályán villog, addig utóbbi nővére, Jessica 2012-ben, mindössze 18 évesen az Australian Open női golfbajnokságot nyerte meg.

Most pedig örült, hogy csak öccse mérkőzése után kell majd pályára lépnie: