Babos Tímea: Leültem egy székbe és elsírtam magam

Australian Open 2018 AUSTRALIA MELBOURNE Roger Federer AUSTRALIAN OPEN SEMIFINAL TENNIS SPORT one person EVENT news 2018 nurphoto Australian Open 2018 Australian Open
Timea Babos(R) of Hungary and Kristina Mladenovic of France celebrate after winning the women's doubles final of Australian Open against Ekaterina Makarova and Elena Vesnina of Russia in Melbourne on Jan. 26, 2018. Timea Babos and Kristina Mladenovic claimed the title with 2-0. (/Zhu Hongye)
Vágólapra másolva!
Babos Tímea pénteken megnyerte a női párosok versenyét az Australian Openen, pénteken pedig duplázhat a vegyespáros fináléjában. A két mérkőzés között szabadnapon, az Origo helyszínen tartózkodó munkatársának adott interjút.

A francia Kristina Mladenovic oldalán két játszmában kiharcolt győzelem azt jelenti, hogy megvan az első felnőtt magyar Australian Open-győztes, személy szerint Babos Tímeának pedig azt, hogy a WTA világbajnoki cím mellé még egy fontos trófeát begyűjtött. Nem vagyunk meglepődve, hogy nem tud különbséget tenni a két siker között.

A beszélgetésből megtudhatjuk, hogy milyen magányos tud lenni egy bajnok egy GS-döntő estéjén, és hogy mivel ébreszti a családja másnap reggel. Sőt, még az is elhangzik, hogy meddig szeretne a pályán lenni: „Nem fogok sokáig teniszezni. Nem érzem úgy, hogy 35 évesen még a teniszpályán szeretnék lenni” – mondja a bajnoknő, és hozzáteszi, hogy a közeljövőben azért párjával megcélozzák a többi Grand Slam-trófeát is, de Babos Tímea feltett szándéka, hogy egyesben is elkezdje gyűjteni a sikereket.