Vágólapra másolva!
Az új-zélandi és az olasz csapat vezetői aggódnak a phjongcshangi nagy hideg miatt, és fontolgatják, hogy versenyzőiknek a téli olimpia pénteki megnyitóján való részvétel helyett azt tanácsolják majd, hogy maradjanak meleg helyen.

Hétfőn mínusz 22 fokot is mértek, emellett jeges szél fúj, s bár a pénteki nyitány idejére mínusz 8-10 fokot jósolnak, az sem ideális hőmérséklet, különösen nem a versenyeiket hamarosan megkezdő sportolók stadionba vonulásához.

Az észak-koreai különítmény is alaposan beöltözött Forrás: AFP/Yonhap

"Idegesek vagyunk egy kicsit a nyitóünnepség miatt, amely este zajlik majd" - mondta Peter Wardell az új-zélandiak csapatvezetője, hozzátéve, hogy a jelzett pár fokos melegedés ellenére sem lesznek kedvezőek a körülmények a felvonuláshoz, illetve ahhoz, hogy a sportolók másfél órát üljenek a hidegben.

Néhányan ezért vélhetően ki is hagyják majd a megnyitót, elsősorban azok, akiknek azután hamarosan versenyezniük kell.

Az olaszok is kétségeiket fejezték ki hétfőn. A csapat orvosai azt tanácsolták a cukorbetegséggel vagy szívproblémákkal küzdő edzőknek, hivatalos kísérőknek, hogy inkább maradjanak meleg helyen. A megnyitót pénteken magyar idő szerint 12 órától tartják.