Társoldalunk:

Végzetes Kígyómarás - Wright legyőzte Gerwent

2018.02.08. 23:15

Ezúttal Cardiffban találkozott a darts világ krémje a Premier League második állomásán. A walesi főváros közönsége izgalmas mérkőzéseket láthatott, melyek közül az előzetes várakozásoknak megfelelően a Peter Wright-Michael van Gerwen párharc emelkedett ki leginkább.

A játéknap első mérkőzésén a Gary Andersont legyőző Michael Smith játszott a Barneveld ellen döntetlent elérő Daryl Gurney-vel. Smith kezdett jobban, saját játékát hozva rögtön brékelte ír ellenfelét, majd 3-0-ra meglépett. Utána viszont Gurney percei következtek, hiszen összeszedte magát és zsinórba három játékot megnyerve egalizált. 4-4 után azonban újra gödörbe került, Smith pedig onnan már nem engedte kimászni, 7-4-re győzött, így 100 százalékos mérleggel várhatja a jövő heti fordulót.

A világbajnok Rob Cross azzal a reménnyel léphetett a tábla elé Simon Whitlock ellen, hogy sikerül feledtetnie az előző héten a PL-címvédő Michael van Gerwen ellen mutatott gyenge teljesítményét. Nem sikerült, az ausztrál ugyanis átmentette jó formáját erre a helyszínre is, Cross pedig nagyon rosszul játszott, a duplákkal és a triplákkal is meggyűlt a baja. Újabb arcpirító vereség került tehát a neve mellé (7-1), egyelőre nem nagyon érzi a Premier League ritmusát. Whitlock viszont két meccsen aratott két győzelmével a mezőny egyik legkellemesebb meglepetése.

Következett a nap rangadója, amely az előző szezon fináléjának visszavágója is volt egyben, hiszen Peter Wright az imént említett van Gerwennel találkozott. A holland hozta a kezdését, majd az ezúttal piros-fehér színekben pompázó skót sem hibázott, sőt, a következő leget hátsó pályáról húzta be, majd 3-1-re ellépett. MVG azonnal magasabb sebességi fokozatra kapcsolt és egyenlített, Wright viszont nem ijedt meg és újra elvette a címvédő kezdését, majd hozta a sajátját, így 5-3-mal megint nála volt az előny. Gerwen a következő kör végén 170-ről szállt ki, ez sem zavarta meg azonban Wrightot, a 6-4 pedig már biztos pontszerzést jelentett a számára. A következő legben meccsnyila volt a skótnak, de elhibázta a dupla 16-ot, az utolsó, mindent eldöntő játékban viszont a dupla 20 már nem okozott neki gondot, így 7-5-re nyert.

Peter Wright nagyszerű játékkal győzte le a címvédő Michael van Gerwent a Premier League 2. állomásánForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Lisa Ducret

Az utolsó előtti meccs Gary Andersoné és a Gerwyn Price-é volt és egy ideig úgy tűnt, hasonlóan izgalmas és kiélezett csatát vívnak majd egymással, mint az előttük álló páros. 2-2-ig ugyanis fej-fej mellett haladtak a játékosok, utána viszont a kétszeres világbajnok skót belendült és 4-2-re elhúzott. Price ugyan egy leget még hozott, de ezúttal nem volt gond Anderson koncentrációjával, aki végül könnyedén, 7-3-as különbséggel szerezte meg első idei győzelmét.

Az estét Barneveld és Suljovic zárta. 2-1-ig nyugodt mederben csordogált a találkozó, után viszont Barney előrántott egy 167-es kiszállót, amivel elvette az osztrák kezdését, majd a sajátját dupla 25-re, vagyis bullra dobva nyerte, amelnyek köszönhetően 4-1-re ellépett. Ez érezhetően megfogta Mensurt, aki bár 100 fölött átlagolt, a vereséget ezúttal sem tudta elkerülni. Barneveld 7-5-re nyert, így veretlenül várhatja a folytatást.

Jövő héten csütörtökön Newcastle-be látogat a mezőny, ahol a Gary Anderson - Raymond van Barneveld ütközet tűnik a legizgalmasabbnak.