Vágólapra másolva!
A magyarok közül tíz férfi és egy női versenyző győzött Debrecenben a hagyományos Bocskai István nemzetközi ökölvívótorna második napján, és jutott be az elődöntőbe, ám nem volt közöttük a betegség miatt visszalépő Harcsa Zoltán, illetve - egy egészen elképesztő hiba miatt - Kovács Richárd.

A csütörtöki negyeddöntők magyar szempontból remekül alakultak, többek között a tavaly világbajnoki résztvevő Hámori Ádám (91 kg) is magabiztos teljesítménnyel győzött.

Komoly csalódást jelentett ugyanakkor, hogy a jelenlegi legjobb magyar amatőr bokszoló, Harcsa nem folytathatja a küzdelmeket, mivel betegsége miatt ki sem tudott állni második meccsére.

Elképesztő hiba, érdekes kizárás Forrás: Origo

A Harcsához és Hámorihoz hasonlóan vb-résztvevő Kovács esete nem mindennapi. A magyar ökölvívó hiába bokszolt ugyanis kiválóan, és volt egyértelműen jobb olasz riválisánál, a bíróknak ki kellett zárniuk, mivel két meneten keresztül rossz színű kesztyűben küzdött. A bokszolóknak nem csupán a nadrágjuk, hanem a kesztyűjük színének is meg kell egyeznie a sarkuk színével.

Az emlékverseny pénteken 15 órakor az elődöntőkkel folytatódik.