Társoldalunk:

Az amerikai tévések beintettek a téli olimpia műkorcsolya-versenyének

2018.02.09. 07:03

Megszokhattuk már, hogy egy-egy olimpia szervezőbizottságának annyi köze van a játékok időrendjének megtervezéséhez, mint tyúknak a harangöntéshez. A 2018-as téli olimpia menetrendjét sem Koreában, hanem az Egyesült Államokban fundálták ki. A tévés jogokért milliárdokat fizető NBC-t csak az érdekelte, hogy a műkorcsolyaversenyek az amerikai keleti parti időszámítás szerinti esti főműsoridőben legyenek. Hogy Dél-Koreában ekkor épp délelőtt van és munkanap? Kit érdekel?

A csapatversenyek férfi egyéni és párosrészének rövidprogramja az amerikai keleti parti időszámítás szerint este 8 órakor kezdődött, ami Dél Koreában másnap délelőtt 10 óra. Péntek ott is munkanap, így aztán a téli olimpiák legnézettebb eseményének száímtó műkorcsolya-versenyeken szokatlan módon csak nézők nem voltak a lelátón.

Óriási az érdeklődés a téki olimpia műkorcsolya versenyénForrás: Sputnik/Alexander Vilf

Az olimpiák történetében nem ez az első ilyen eset. A 2008-as pekingi nyári játékokon azért kellett helyi idő szerint a délelőtti órákban megrendezni az úszódöntőket, mert az felelt meg az amerikai nézők érdekeinek.De tudjuk: aki a zenét fizeti, az mondja meg, mi legyen a muzsika. Nincs is ezzel semmi baj egészen addig, amíg nem az az eredmény, ami most a téli olimpián. Ez.

Rossz hír, hogy a mostani téli játékokon az összes műkorcsolya verseny ebben a lehetetlen időpontban lesz. Nemcsak a koreaiaknak, hanem Európának sem a legjobb ez a menetrend, hiszen az öreg kontinensen hajnali 2 órakor kezdődnek a versenyek. Arról az apróságról nem is beszélve, hogy mindez a versenyzőknek is teljesen szokatlan. Műkorcsolya-versenyeket ugyanis szinte soha nem rendeznek délelőtt, ez a világ minden táján délutáni, vagy esti program.

Kivéve egy olimpián.

(Forrás)