Társoldalunk:

Ennyi szurkoló előtt még soha nem indult otthon a dél-koreai síugró

2018.02.09. 10:14

A 35 éves veterán dél-koreai síugró csak ámult-bámult a phjongcshangi játékok csütörtöki nyitónapján, amikor meglátta a síugró sánc tövében összegyűlt tömeget.

"Egyi kicsit ideges voltam, és csalódott is vagyok az eredményem miatt, de összességében örülök, hogy szépen be tudtam mutatni az ugrásomat" – Csoj Szeu, akinek abban a megtiszteltetésben volt része, hogy elsőként ugorhatott a férfi síugrók normál sáncon rendezett versenyének selejtezőjében. A dél-koreai ugró egy 89 méteres ugrásra 94,7 pontot kapott, amivel 39. lett az 57 fős mezőnyben. Így összesítésben a 49. helyen jutott a második fordulóba, ahol a világranglista első 10 helyezettje már várja őket. 

Csoj Szeu az olimpiai sánc beülőjébenForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Karmann

"Ez volt az első verseny életemben, hogy idehaza ekkora szurkolói támogatást kaptam. Hatalmas az egész létesítmény, akkora, hogy még a családomat sem találtam meg– mondta Csoj, aki már előre tekint, és az újabb célja, hogy bejusson a verseny 30 fős döntőjébe. – Ha kapok egy kis segítséget a széltől, akkor szép eredményt tudok elérni."

A 35 éves síugró a hatodik téli olimpiáján indul, amivel rekorder a hazájában a szintén síugrók Kim Hjun-kivel és a gyorskorcsolyázó Lee Kju-hjukkal. Csoj azt is megjegyezte, hogy keveset tudnak edzeni, és kevés támogatást kapnak otthon, és miközben a legjobb külföldi ugróknak legalább négy, de akár nyolc teljes felszerelésük is lehet, addig ők egy gúnyában kell, hogy letudják a játékokat.