Társoldalunk:

Óriási meglepetés szánkóban

2018.02.11. 15:27

A drámai utolsó, negyedik futam során az osztrák David Gleirscher megelőzte az elmúlt két olimpián győztes Felix Lochot, aki végül dobogóra sem állhatott vasárnap a férfi szánkósok versenyén, Phjongcshangban.

A német sportoló történelmi siker kapujában állt, ugyanis negyedik olimpiai aranyérmével minden idők legeredményesebb szánkósa lett volna.

A zárófutam, amelyben már csak a negyven résztvevő fele indult, egészen elképesztő izgalmakat és drámai végkifejletet hozott. Az olasz Dominik Fischnaller új, 47.475 másodperces pályacsúcsot ért el, így borítékolható volt az előrelépése. A német Johannes Ludwig is nagyszerűen csúszott végig a pályán, ahogy a futam előtt harmadik Gleirscher is.

A nagy esélyes Loch csak az ötödik lettForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ekkor jött Mazdzer, aki ezúttal nem bizonyult elég gyorsnak, azaz az osztrák visszaelőzte őt 26 ezreddel. Az igazi csattanó viszont a végére maradt, ugyanis Loch negyedik aranya felé száguldott, dea pálya közepén hibázott, ráfutott szánkójával a vájat szélére, amitől keresztbe fordult.Emiatt nagyon lelassult, a célba pedig a futam utolsóelőtti idejével (48.109) ért be. Loch annyi időt vesztett, hogy ötödikként zárt. A "biztos aranyat" elbukó klasszis perceken át csak szánkóján ült és a fejét lógatta.

Eredmények:
szánkó, férfi egyes, olimpiai bajnok:
-------------------------------------
David Gleirscher (Ausztria) 3:10.702 perc
2. Chris Mazdzer (Egyesült Államok) 3:10.728
3. Johannes Ludwig (Németország) 3:10.932