Shaun White Tokióban gördeszkában indulna

téli olimpia szerda
Phjongcshang, 2018. február 14. Az amerikai Shaun White, miután aranyérmet nyert a phjongcshangi téli olimpián, a hódeszka férfi félcső döntőjében a phjongcshangi Bogvang Phoenix Havas Parkban 2018. február 14-én. (MTI/AP/Gregory Bull)
Vágólapra másolva!
Az immár háromszoros olimpiai bajnok hódeszkás Shaun White gördeszkázásban szeretné megméretni magát 2020-ban, a tokiói nyári ötkarikás játékokon.

Az amerikai White, aki a férfiak félcső számában szerdán harmadik olimpiai elsőségét gyűjtötte be - ezzel a sportág első háromszoros ötkarikás aranyérmese -, a két év múlva Japánban debütáló versenyszámban is szeretné összemérni a tudását a világ legjobbjaival.

Phjongcshangban bezsebelte a harmadik téli olimpiai aranyát, jöhetnek a nyári játékok Forrás: MTI/AP/Gregory Bull

"Nagyon izgatott vagyok, érzem magamban a motivációt, hogy nyári versenyen is kipróbáljam magam.

- jelentette ki magabiztosan a 31 éves amerikai.

White számára nem lenne teljesen idegen a gördeszkázás, ugyanis hódeszkás karriere kezdetén még ebben a szakágban is versenyzett, sőt, 2007-ben az X Games-en (az extrém sportok seregszemléjén) nyert is, ezzel az első férfi lett, aki téli és nyári versenyszámban is diadalmaskodott a rangos viadalon.

"Korábban soha nem gördeszkáztam végig teljes szezont, mindig a hódeszka volt az első. Ettől függetlenül nem a nulláról kell mindent elsajátítanom"

- tette hozzá White.

Ha az amerikai sportoló kijut a tokiói játékokra, és ott érmet nyer, mindössze a hatodik lesz, akinek téli és nyári olimpián is medál kerül a nyakába. A legutóbbi ilyen versenyző az amerikai Lauryn Williams volt, aki 2004-ben és 2012-ben atlétikában, 2014-ben pedig a bobosok páros számában szerzett érmet.