Társoldalunk:

Koreában már Pekingre fókuszál a norvég síelő

2018.02.18. 07:43

Kjetil Jansrud alpesi síző szerint van esély arra, hogy ott lesz négy év múlva a pekingi téli olimpián.

A 32 éves norvég sportoló azok után nyilatkozott terveiről, hogy - a számára utolsó phjongcshangi versenyszámban - óriás-műlesiklásban már az első futamban búcsúzott.

Egyelőre nehéz megmondani, mit hoz a jövő, de ha egészséges leszek, és meg tudom őrizni a jó formámat, nem zárom ki, hogy rajthoz állok négy év múlva is" - jelentette ki Jansrud.

A  harmadik helyezett norvég Kjetil Jansrud a férfi szuperóriásműlesiklás-versenyszámban a phjongcshangi téli olimpián a Dzsongszon Alpesi KözpontbanForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Hozzátette, honfitársa, a 35 éves Aksel Lund Svindal lesiklásban aratott mostani győzelme a példa arra, hogy ennyi idősen is lehet jól teljesíteni.

Megemlítette, három esélye volt az éremszerzésre, és bár a kombinációban ez nem sikerült, lehetőségeiből kettőt így is megragadott, s elégedetten utazik haza a Koreai Köztársaságból.

Jól sikerültek a versenyek, közel voltam az aranyhoz is, úgyhogy boldog vagyok. Mosolyogva fogok felszállni a repülőre" - mondta.

A 2014-ben, Szocsiban szuperóriás-műlesiklásban olimpiai bajnok Jansrud Phjongcshangban egy ezüst- (lesiklás) és egy bronzérmet (szuperóriás-műlesiklás) szerzett, így összesen már öt ötkarikás medált gyűjtött pályafutása során, ezzel a vonatkozó örökranglista élén utolérte az olasz Alberto Tombát és honfitársát, Lasse Kjust.