A ruhája hagyta cserben, villantott a francia jégtáncos

fskate Horizontal
France's Gabriella Papadakis and France's Guillaume Cizeron compete in the ice dance short dance of the figure skating event during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games at the Gangneung Ice Arena in Gangneung on February 19, 2018. / AFP PHOTO / Mladen ANTONOV
Vágólapra másolva!
A jégtáncosok a rövidprogramjukat mutatták be a phjongcshangi téli olimpia hétfői versenynapján. A francia páros a kis ruhagonddal megküzdve is a második helyen áll a kanadai kettős mögött.

Az eddigi legmagasabb pontszámot érő rövidprogrammal várhatja a folytatást a Tessa Virtue, Scott Moir kanadai jégtánckettős a phjongcshangi téli olimpián. A 2010-es, vancouveri olimpián aranyérmes, 2014-ben Szocsiban ezüstérmes duó - amely az idei csapatversenyben már szerzett egy újabb ötkarikás aranyat - csodálatos rövidprogramot futott, és annak ellenére szerzett 83,67-tel közel kétpontos előnyt a kűr előtt, hogy a második helyen álló francia Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron kettős is nagyszerűen teljesített.

A kanadaiak egyszer már visszavonultak a versenyzéstől, majd 2016-os visszatérésük óta mindössze egyszer kaptak ki, éppen Cizeronéktól.

A francia Gabriella Papadakis és Guillaume Cizeron Forrás: AFP/Mladen Antonov

A francia kettősnek a program mellett Gabriella Papadikis ruhájára is kellett figyelni, ugyanis a tánc közben elmozdult a helyéről, így kicsit többet mutatott, mint annak kellett volna.

Papadikis és párja mindent megtett, hogy a ruha takarjon, de volt, hogy ez nem sikerült. A páros minden dícséretet megérdemel, hiszen a kis közjáték ellenére is remek eredményt értek el.

Többször is villant, aminek nem lett volna szabad Forrás: Sputnik/Alexander Vilf

A harmadik helyen - tekintélyes hátránnyal - az amerikai Madison Hubbell, Zachary Donohue páros áll, mindössze két századdal megelőzve honfitársaikat, Maia és Alex Shibutanit.

A jégtáncosok kűrjét kedden rendezik.

Az állás a rövidprogram után:
1. Tessa Virtue, Scott Moir (Kanada) 83,67
2. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (Franciaország) 81,93
3. Madison Hubbel, Zachary Donohue (Egyesült Államok) 77,75