Társoldalunk:

A ruhája hagyta cserben, villantott a francia jégtáncos

2018.02.19. 09:18

A jégtáncosok a rövidprogramjukat mutatták be a phjongcshangi téli olimpia hétfői versenynapján. A francia páros a kis ruhagonddal megküzdve is a második helyen áll a kanadai kettős mögött.

Az eddigi legmagasabb pontszámot érő rövidprogrammal várhatja a folytatást a Tessa Virtue, Scott Moir kanadai jégtánckettős a phjongcshangi téli olimpián. A 2010-es, vancouveri olimpián aranyérmes, 2014-ben Szocsiban ezüstérmes duó - amely az idei csapatversenyben már szerzett egy újabb ötkarikás aranyat - csodálatos rövidprogramot futott, és annak ellenére szerzett 83,67-tel közel kétpontos előnyt a kűr előtt, hogy a második helyen álló francia Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron kettős is nagyszerűen teljesített.

A kanadaiak egyszer már visszavonultak a versenyzéstől, majd 2016-os visszatérésük óta mindössze egyszer kaptak ki, éppen Cizeronéktól.

A francia Gabriella Papadakis és Guillaume CizeronForrás: AFP/Mladen Antonov

A francia kettősnek a program mellett Gabriella Papadikis ruhájára is kellett figyelni, ugyanis a tánc közben elmozdult a helyéről, így kicsit többet mutatott, mint annak kellett volna.

Papadikis és párja mindent megtett, hogy a ruha takarjon, de volt, hogy ez nem sikerült. A páros minden dícséretet megérdemel, hiszen a kis közjáték ellenére is remek eredményt értek el.

Többször is villant, aminek nem lett volna szabadForrás: Sputnik/Alexander Vilf

A harmadik helyen - tekintélyes hátránnyal - az amerikai Madison Hubbell, Zachary Donohue páros áll, mindössze két századdal megelőzve honfitársaikat, Maia és Alex Shibutanit.

A jégtáncosok kűrjét kedden rendezik.

Az állás a rövidprogram után:
1. Tessa Virtue, Scott Moir (Kanada) 83,67
2. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (Franciaország) 81,93
3. Madison Hubbel, Zachary Donohue (Egyesült Államok) 77,75