Társoldalunk:

Így reagált a MOB a nevetségessé vált magyar síakrobata produkciójára

2018.02.19. 11:38

Idehaza óriási vihart kavart a honosított amerikai Swaney Elizabeth téli olimpiai szereplése. A 33 éves sportoló a síakrobatika félcső számának selejtezőjében utolsó helyen végzett. A sportoló gyakorlatilag egyetlen ugrást sem mutatott be, produkcióján az egész világ nevetett. Vajon mindenképpen helye volt a magyar olimpiai csapatban Swaney-nek? Ezt is megkérdeztük a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs vezetőjétől, Molnár-Bánffy Katától.

Mint azt az Origo is megírta, a Magyar Olimpiai Bizottság nagyon régóta azt az elvet követi, hogy az a sportoló, aki valamilyen úton megszerezte az olimpiai kvótát, induljon el a játékokon. Swaney hétfői teljesítményét látva viszont felmerült a kérdés, hogy nem kellene-e ezt a nézetet felülvizsgálni? A kérdésre Molnár-Bánffy Kata, a MOB kommunikációs vezetője így válaszolt:

"Eddig az volt a szabály és most is az, hogy aki a maga sportágában a nemzetközi szövetségek által meghatározott kvalifikációnak megfelelt, azt nevezte a MOB. Akinek tehát a szövetség bizalmat szavazott, annak a MOB is. Swaney Elizabeth esete azt mutatja, hogy ezt a rendszert át kell gondolni. Ezért át is fogjuk gondolni. Erre van számos nemzetközi példa, meg fogjuk ezeket vizsgálni."

Molnár-Bánffy Kata, a MOB kommunikációs vezetőjeForrás: digisport.hu

Azt is megkérdeztük, hogy egy versenyző olimpiai szerepeltetése mennyibe került. Molnár-Bánffy Kata azt válaszolta, hogy ki fogják számolni mindezt, ha pedig megvan az adat, akkor elküldik ezt nekünk. Ha megkapjuk, cikkünket frissítjük.